Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το βαρύ τίμημα
Για την εκλογική κατάρρευση και τη συντριπτική ήττα ευθύνεται κατά μείζονα λόγο το δικό σας κακό πρόσωπο, ο δικός σας κακός βίος, η δική σας κακή πολιτεία

Το βαρύ τίμημα

Την περασμένη Κυριακή κληθήκατε να καταβάλετε το βαρύ τίμημα της διάψευσης των ελπίδων και των προσδοκιών της πλειονότητας του ελληνικού λαού, της έπαρσης και της αμετροέπειας, της ένδειας στελεχών και ιδεών, της σπίλωσης της υπόληψης και του ονόματος όλων εκείνων που απλώς δε συντάσσονται με τη δική σας άποψη

Το νικάν αυτόν εαυτόν πασών νικών πρώτη τε και αρίστη, το δε ηττάσθαι αυτόν υφ’ εαυτού πάντων αίσχιστόν τε άμα και κάκιστον (Πλάτων).

Για την εκλογική κατάρρευση και τη συντριπτική ήττα, αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ευθύνεται, όπως ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες, η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός, που δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει δεόντως το τιτάνιο έργο που συντελέστηκε στη χώρα μας την τελευταία τετραετία.

Δεν ευθύνεται η εκδικητική και κοινωνικά ανάλγητη «Δεξιά», η οποία απλώς εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και καρπώθηκε ένα κομμάτι της εντονότατης λαϊκής δυσαρέσκειας για τα κυβερνητικά πεπραγμένα — αυτό ανέκαθεν έπραττε και εσαεί θα πράττει η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν ευθύνεται το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο, ευρισκόμενο μεταξύ σφύρας και άκμονος, είδε τα μεν εκλογικά ποσοστά του να είναι καθηλωμένα, τα δε σχέδιά του για τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου να τίθενται εν αμφιβόλω.

Δεν ευθύνεται το ΚΚΕ, το οποίο, ακολουθώντας με συνέπεια τη μοναχική του πορεία, είδε κι αυτό μάλλον συρρικνωμένη την εκλογική του απήχηση.

Δεν ευθύνονται τα μικρότερα κόμματα-υποδοχείς των απογοητευμένων, των αγανακτισμένων και των πεπλανημένων — αυτοί, άλλωστε, αφθονούν στην κοινωνία μας την τελευταία δεκαετία.

Για την εκλογική κατάρρευση και τη συντριπτική ήττα ευθύνεται κατά μείζονα λόγο το δικό σας κακό πρόσωπο, ο δικός σας κακός βίος, η δική σας κακή πολιτεία.

Την περασμένη Κυριακή κληθήκατε να καταβάλετε το βαρύ τίμημα της διάψευσης των ελπίδων και των προσδοκιών της πλειονότητας του ελληνικού λαού, της έπαρσης και της αμετροέπειας, της ένδειας στελεχών και ιδεών, της σπίλωσης της υπόληψης και του ονόματος όλων εκείνων που απλώς δε συντάσσονται με τη δική σας άποψη.

Μετά την ήττα, σε οποιοδήποτε πεδίο και σε οποιοδήποτε επίπεδο, είναι επιβεβλημένη η αυτοκριτική και η ενδοσκόπηση. Αυτή είναι η μόνη ασφαλής οδός για να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και να περάσετε την κατάλληλη στιγμή στην αντεπίθεση. Γελιέστε, λοιπόν, αν νομίζετε πως υπάρχει άλλος δρόμος.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024