Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στη Βουδαπέστη : 3 νεκροί και 16 αγνοούμενοι σε ανατροπή πλοιάριου με τουρίστες στον Δούναβη

Τραγωδία στη Βουδαπέστη : 3 νεκροί και 16 αγνοούμενοι σε ανατροπή πλοιάριου με τουρίστες στον Δούναβη

Η ρομαντική βόλτα με ποταμόπλοιο στον Δούναβη, στο κέντρο της Βουδαπέστης, κάτω από τα περίφημα αξιοθέατα της πόλης, μετατράπηκε σε τραγωδία όταν το βράδυ της Τετάρτης πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 34 τουρίστες από την Ασία συγκρούστηκε με άλλο πλεούμενο και ανατράπηκε. Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 3 νεκροί και 16 αγνοούμενοι.

Το ναυάγιο ποταμόπλοιου το βράδυ της Τετάρτης στη Βουδαπέστη, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί τουρίστες για να δουν τα αξιοθέατα και έπλεε στον Δούναβη στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον τριών ανθρώπων, ενώ άλλοι 16 αγνοούνται, μετέδωσε η ουγγρική δημόσια τηλεόραση επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών.

Σώοι ανασύρθηκαν 18 επιβάτες

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι M1, άλλοι 18 επιβάτες ανασύρθηκαν σώοι μετά το ναυάγιο του πλοίου, το οποίο συγκρούστηκε με άλλο πλεούμενο στον Δούναβη, σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας.

Το ουγγρικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI μετέδωσε ότι στο πλοίο επέβαιναν 34 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους τουρίστες από την Ασία.

Η κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για 32 τουρίστες και δύο μέλη πληρώματος.

Το σκάφος ανατράπηκε μετά τη σύγκρουση στον φουσκωμένο Δούναβη, όπου τα ρεύματα είναι ισχυρά, ενώ στη Βουδαπέστη επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με σφοδρή βροχόπτωση.

Σταμάτησε η κίνηση όλων των πλοίων

Μέλη των σωστικών συνεργείων χρειάστηκε να επαναφέρουν τουλάχιστον έναν από τους τουρίστες που διασώθηκαν μετά το ναυάγιο του πλοίου, που ονομάζεται Γοργόνα.

Πλάνα που μετέδωσαν ουγγρικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζουν τη μία όχθη του Δούναβη να έχει αποκλειστεί από την αστυνομία στην Πέστη, ακριβώς απέναντι από το Κάστρο της Βούδας, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Η αστυνομία έδωσε εντολή να ανασταλεί η κίνηση όλων των πλοίων στον Δούναβη, στο τμήμα του που περνάει από το κέντρο της Βουδαπέστης, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024