Στην Design Week της Νέας Υόρκης φιλοξενήθηκε το έργο «Αφύσικο Οικοσύστημα» – «Unnatural Habitat», εγκατάσταση από το design studio Pele και συγκεκριμένα τους Jean και Oliver Pelle.

Το «αφύσικο οικοσύστημα» είναι μια εξερεύνηση στην απεικόνιση φυσικών φαινομένων με αφηρημένα μέσα, με τα αντικείμενα να αποκαλύπτονται με μετατοπίσεις σε αναλογία, πλαίσιο, υλικό και χρόνο.

Η σκόνη διακόπτει τη μεταβατική στιγμή ενός θρυμματισμένου καθρέφτη, δημιουργώντας έναν αστερισμό των ανακλαστικών θραυσμάτων των οποίων τα φώτα μιμούνται τα σωματίδια σκόνης που επιπλέουν στον αέρα.

Το έργο «Nana» η τρίτη και τελευταία προσθήκη στη Συλλογή Lure, απομονώνει ένα τροπικό φύλλο από το φυσικό του περιβάλλον, δημιουργώντας μια υπερμεγέθη σκιά – φέρνοντας στην ζωή μια φανταστική βοτανική εικόνα.

Λειτουργώντας ως συμπλήρωμα αλλά και ως αντίθεση, ο πίνακας DVN από συμπαγές αλουμίνιο, υποδηλώνει μια φαινομενικά άθραυστη κατάσταση.

Διεσπαρμένες καθ’όλη την έκθεση, κυματοειδείς κουρτίνες προσθέτουν στο σκηνικό την έννοια του πέπλου και της αποκάλυψης, προσθέτουν στην ονειρική εμπειρία αλληλεπίδρασης με τις ηχώ ενός πραγματικού και πιο φυσικού κόσμου.

Το «αφύσικο οικοσύστημα» προσφέρει μια εναλλακτική άποψη για τη μορφή και τα φαινόμενα, κινητοποιώντας την αφαιρετική ικανότητα για να προσφέρει ένα νέο πρίσμα μέσω του οποίου μπορούμε να δούμε το περιβάλλον μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο