Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαισιόδοξοι οι Γερμανοί για την Κραμπ-Καρενμπάουερ

Απαισιόδοξοι οι Γερμανοί για την Κραμπ-Καρενμπάουερ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι Γερμανοί πιστεύουν ότι η διάδοχος της Μέρκελ δεν είναι έτοιμη να αναλάβει την καγκελαρία.

Ως μη έτοιμη να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία της χώρας χαρακτηρίζουν οι γερμανοί πολίτες την επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Μέρκελ ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο τη σταδιακή αποχώρησή της από την πολιτική, όταν δήλωσε ότι η τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία θα είναι και η τελευταία. Τον Δεκέμβριο, την ηγεσία του CDU ανέλαβε η Κραμπ-Καρενμπάουερ, κάτι που θεωρήθηκε ευρέως ότι αποτελούσε την αρχή της παράδοσης της εξουσίας.

Όμως η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa δείχνει πως επτά στους 10 Γερμανούς (70%) πιστεύουν ότι η ΑΚΚ δεν είναι ακόμη έτοιμη να αναλάβει το αξίωμα. Μάλιστα, θέλουν να παραμείνει η Μέρκελ στη θέση αυτή μέχρι το 2021, δηλαδή μέχρι τη λήξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους του CDU (ποσοστό 52%) πιστεύουν ότι η «μίνι-Μέρκελ», όπως αποκαλείται συχνά η Κραμπ-Καρενμπάουερ, δεν έχει τα προσόντα για να γίνει καγκελάριος, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, για λογαριασμό του οποίου διενεργήθηκε η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.501 ανθρώπων.

Της δημοσκόπησης αυτής είχαν προηγηθεί κάποιες άστοχες δηλώσεις της 56χρονης ΑΚΚ αλλά και οι φήμες ότι η Μέρκελ θα παραιτηθεί για να αναλάβει ένα σημαντικό αξίωμα στις Βρυξέλλες, κάτι που η ίδια διέψευσε.

Η ΑΚΚ δήλωσε πάντως πρόσφατα ότι δεν φιλοδοξεί να διαδεχτεί την Μέρκελ στην καγκελαρία πριν από το 2021.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024