Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi E-Tron S 2020: Στην ηλεκτρική πλευρά των επιδόσεων

Audi E-Tron S 2020: Στην ηλεκτρική πλευρά των επιδόσεων

Η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να ενισχύσει το ηλεκτρικό οπλοστάσιό της με μια έκδοση επιδόσεων του E-Tron η οποία θα υιοθετήσει το διακριτικό S προσφέροντας τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα.

Φωτογραφίες: Automedia

Η Audi θέλει να ενισχύσει το αθλητικό προφίλ της ηλεκτρικής γκάμας της, προσθέτοντας μια έκδοση επιδόσεων για το E-Tron η οποία και πιθανότατα θα υιοθετήσει το διακριτικό S και θα εμπλουτίσει το εγνωσμένων δυνατοτήτων, σπορ portfolio των Γερμανών παίρνοντας μια θέση μεταξύ των SQ5 και SQ7.

Επί του παρόντος το νέο μοντέλο συνελήφθη σε δοκιμές εξέλιξης στο Nurburgring όπου δείχνει να διαθέτει ένα διαφορετικό πιο σπορ ύφους σετ τροχών αλλά και να έχει μειώσει την απόστασή του από το έδαφος, προφανώς σε μια διαφορετική ρύθμιση της αερανάρτησης με την οποία εφοδιάζεται στη βασική του έκδοση.

Παρά το καμουφλάζ που καλύπτει πλείστα τμήματα του δοκιμαστικού πρωτότυπου, οι αλλαγές στην σχεδίαση αναμένεται να περιοριστούν στο σύνηθες μοτίβο των S εκδόσεων της Audi, εντάσσοντας στο E-Tron περισσότερες λεπτομέρειες από χρώμιο, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μια πιο επιθετική γρίλια καθώς και κόκκινες δαγκάνες για το ικανότερο σύστημα πέδησης.

Αναλόγως αναμένεται να ισχύσει και για το εσωτερικό, με κυρίαρχα τα σπορ καθίσματα, λεπτομέρειες που να παραπέμπουν σε ανθρακόνημα, τα logo της έκδοσης σε περίοπτη θέση ενώ δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση μια αναμόρφωση των ενδείξεων του πίνακα οργάνων επί το αθλητικότερο.

Σε ό,τι αφορά την κρίσιμη παράμετρο του συνόλου που θα το κινεί, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για την προσθήκη ενός τρίτου ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα τοποθετηθεί πίσω και ο οποίος αναμένεται να αυξήσει τη διαθέσιμη ισχύ από τους 408 ίππους του δικινητήριου ηλεκτρικού setup, σε πάνω από 500.

Αυτό με τη σειρά του αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του χρόνου επιτάχυνσης «0-100» από τα 5,7 δευτερόλεπτα στην μέχρι σήμερα γνωστή έκδοσή των 408 ίππων σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα, φέρνοντας το E-Tron S στο ίδια φάσμα επιδόσεων με το SQ5.

Οι αυξημένες επιδόσεις αναμένεται βέβαια να έχουν ένα κάποιο αντίκτυπο στην ηλεκτρική αυτονομία του E-Tron η οποία διαμορφώνεται σε 418 χλμ.  αν και επί του παρόντος δεν έχει γνωστό το κατά πόσο θα μειωθεί.

Επίσης αν και δεν έχει ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα έλευσης του E-Tron S, με δεδομένο ότι η γερμανική φίρμα έχει ήδη προαναγγείλει πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα το 2020, το ηλεκτρικό SUV επιδόσεων αναμένεται να αποτελέσει ένα από αυτά.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024