Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποχωρεί η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ - Εστειλε επιστολή στον Τσίπρα

Αποχωρεί η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ – Εστειλε επιστολή στον Τσίπρα

Με επιστολή της στον Νίκο Βούτση

Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου εξηγεί ακριβώς τους λόγους παραίτησής της.

Σε δηλώσεις της στο newsit η κ. Μεγαλοοικονόμου είπε: «Δεν έχω να σας πω τίποτα, αυτήν τη στιγμή. Έγινα ανεξάρτητη βουλευτής, έχω στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό με τους λόγους για τους οποίους έγινα ανεξάρτητη, αύριο που θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες θα διαβάσει τους λόγους αυτούς και, αν θέλει, μπορεί να δημοσιεύσει την επιστολή μου και να μου δώσει την ευκαιρία να εξηγήσω και εγώ τους λόγους αυτούς. Περιμένετε ως αύριο και όλα θα λυθούν, το μυστήριο θα λυθεί. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω τώρα. Αύριο που θα διαβάσει την επιστολή ο πρωθυπουργός θα την δημοσιοποιήσω και εγώ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχει καμία σχέση η ανεξαρτητοποίησή μου με το αποτέλεσμα των εκλογών. Την απόφαση για ανεξαρτητοποίηση είχα ανακοινώσει σε συναδέλφους και πριν τις εκλογές, αλλά περίμενα πρώτα να γίνουν οι εκλογές και μετά να στείλω την επιστολή παραίτησής μου».

Πολιτική πορεία

Η Μεγαλοοικονόμου πέρασε την πόρτα της Βουλής χωρίς να δώσει τη μάχη του «σταυρού». Αν και στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 δεν είχε κατέβει υποψήφια, τον Σεπτέμβριο του 2015 αναδεικνύεται βουλευτής Β΄Πειραιώς της Ένωσης Κεντρώων στις εκλογές που διεξήχθησαν με λίστα.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου η Ένωση Κεντρώων έλαβε στην Β’ Πειραιά 1,77% με τον Δημήτρη Κιρλαγκίτση να αναδεικνύεται πρώτος για το κόμμα του με 1.591 σταυρούς, ενώ τον Σεπτέμβριο το κόμμα έλαβε στην ίδια περιφέρεια 3,77% εξασφαλίζοντας μια βουλευτική έδρα. Πρώτη στη λίστα για την συγκεκριμένη περιφέρεια τοποθετήθηκε η κ. Μεγαλοοικονόμου για να ακολουθήσει ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος που στην συνέχεια αποχώρησε από το κόμμα ενώ ο κ. Κιρλαγκίτσης «εξορίστηκε» στην τέταρτη θέση.

Πώς και γιατί βρέθηκε η Μεγαλοοικονόμου στις λίστες του Βασίλη Λεβέντη; Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έχει δηλώσει: «Δεν την ήξερα την κυρία πριν την βάλω στις λίστες. Ήρθε με μια εικόνα της Παναγίας στα χέρια, 15 ημέρες πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια κι έτσι μπήκε στις λίστες». Αλλοι πάλι λένε ότι η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου έχει στηρίξει το κόμμα στο παρελθόν με πολύ πιο πρακτικούς τρόπους από προσευχές στην εικόνα της Παναγίας.

Τον Ιούλιο του 2017 η Μεγαλοοικονόμου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων. «Δυστυχώς, η δίχρονη αυτή πορεία δεν ήταν όπως είχα οραματιστεί, καθώς πρώτιστο μέλημά μου πάντοτε ήταν -και παραμένει- το να εκτελώ ευσυνείδητα και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο που έχω αναλάβει και να μπορώ να ανταπεξέλθω στις ευθύνες μου, απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκα, ότι προσπαθώ ουσιαστικά μόνη μου, χωρίς τους απαραίτητους και κατάλληλους συνεργάτες, να παραμείνω πιστή στις υποχρεώσεις μου, αλλά και στα ιδεώδη μου και στις αρχές μου. Ευελπιστώ, ότι η ανεξαρτητοποίησή μου θα μου δώσει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων, για να πετύχω ως Ελληνίδα Βουλευτής, όλα όσα οφείλω στον ελληνικό λαό» ανέφερε στην επιστολή της.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024