Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνικές εκλογές: Γιατί κερδίζει έδαφος η 7η Ιουλίου

Εθνικές εκλογές: Γιατί κερδίζει έδαφος η 7η Ιουλίου

Νέο σενάριο για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου και όχι στις 30 Ιουνίου όπως είχε αναφερθεί αρχικά άρχισε να διαρρέει από χθες η κυβέρνηση

Νέο σενάριο για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου και όχι στις 30 Ιουνίου όπως είχε αναφερθεί αρχικά άρχισε να διαρρέει από χθες η κυβέρνηση.

Ο λόγος σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφταναν από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου δεν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες, μιλώντας στο One Channel ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση θα έπρεπε να δοθεί μια ανάσα στις οικογένειες που έχουν παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Ο Νίκος Ξυδάκης διευκρίνισε ωστόσο ότι η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.

Σημειώνεται ότι η εξέταση των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνεται στις 2 Ιουλίου με το μάθημα των Ιταλικών.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την ολοκλήρωση του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών και τότε θα μάθουμε επισήμως την ημερομηνία των εκλογών.

Θέλουν περισσότερο χρόνο

Μπορεί πάντως το πρόσχημα προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές στις 7 Ιουλίου να είναι το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων, ωστόσο φαίνεται πως στο κυβερνών κόμμα θέλουν περισσότερο χρόνο μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, προκειμένου να προσπαθήσουν να μειώσουν – πιθανότατα με νέες παροχές – την «ψαλίδα» με τη ΝΔ.

Με δεδομένο ότι η παροχολογία του πρωθυπουργού που προηγήθηκε των ευρωεκλογών, έπεσε όπως αποδείχθηκε στο κενό, στο κυβερνών κόμμα ψάχνουν τους τρόπους ώστε στις ημέρες που θα ακολουθήσουν να προσελκύσουν και πάλι ψηφοφόρους που επέλεξαν άλλα κόμματα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024