Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει το γραφείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποίησε σήμερα η επικεφαλής της για την Ελλάδα και την Κύπρο, Σαμπίνα Τζιούρμαν (Sabina Dziurman).

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την ευκαιρία της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του προγράμματος στήριξης ελληνικών ΜμΕ, η κα Τζιούρμαν επισήμανε ότι ο ακριβής χρόνος λειτουργίας του Γραφείου δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί προς το παρόν.

Γνωστοποίησε ωστόσο ότι θα είναι «ένα πολύ μικρό γραφείο, πιθανώς με δύο άτομα προσωπικό, που θα λειτουργεί σαν δορυφόρος», ώστε να γίνονται εκεί οι συνεργασίες με τους πελάτες της EBRD, η περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και η καταγραφή των αναγκών, «χωρίς να χρειάζεται κάποιος να πετάει μέχρι την Αθήνα¨.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση, η κα Τζιούρμαν υπενθύμισε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015, που άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει επενδύσει σε 45 projects.

Υπενθύμισε ότι η EBRD δεν χρηματοδοτεί απευθείας τις ΜμΕ, αλλά συνεργάζεται με Οργανισμούς που παρέχουν κεφάλαια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι οι συγκριτικά μεγαλύτερες ΜμΕ μπορούν να είναι επιλέξιμες προς χρηματοδότηση από την Τράπεζα.

Η ίδια υπενθύμισε ότι η Τράπεζα θα παραμείνει στην Ελλάδα ώς το τέλος του 2025 (οπότε και λήγει η περίοδος παραμονής της στη χώρα).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο