Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου : Δεν ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση

Μαξίμου : Δεν ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση

Tέλος στην παραφιλολογία ορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης βάζουν κυβερνητικές πηγές εν όψει των πρόωρων εκλογών, που προανήγγειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός μετά την σημαντική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως διευκρίνιζαν πηγές του Μαξίμου σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, «κατά συνταγματικό έθιμο αλλάζει ο υπουργός Εσωτερικών».

Tέλος στην παραφιλολογία ορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης βάζουν κυβερνητικές πηγές εν όψει των πρόωρων εκλογών, που προανήγγειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός μετά την σημαντική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωσε την απόφασή του να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη εκλογών αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πηγές του Μαξίμου έσπευσαν να διευκρινίσουν πως «κατά συνταγματικό έθιμο αλλάζει ο υπουργός Εσωτερικών» και ενώ η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών είναι η 30ή Ιουνίου, διαφορετικά η 7η Ιουλίου.

«Πάμε σε πρόωρες εκλογές» εξηγούν οι ίδιες πηγές που διευκρινίζουν πως «μια φόρα μόνο ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Το Σεπτέμβριο του 2015.»

» Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση, και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή. Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να εκτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα προς τις εθνικές εκλογές.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024