Αν και το επικρατέστερο σενάριο ήταν ότι οι εθνικές κάλπες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα στήνονταν στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει την ημερομηνία της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, το Μέγαρο Μαξίμου προκρίνει την Κυριακή 7 Ιουλίου, καθώς στις 30 Ιουνίου δεν θα έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και κατέληξαν στο να προτείνουν την Κυριακή 7 Ιουλίου ως ημέρα εθνικών εκλογών, καθώς η εξέταση των ειδικών μαθημάτων για τις πανελλαδικές ολοκληρώνεται στις 2 Ιουλίου.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες, μιλώντας στο One Channel ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση θα έπρεπε να δοθεί μια ανάσα στις οικογένειες που έχουν παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Ο Νίκος Ξυδάκης διευκρίνισε ωστόσο ότι η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το σενάριο της 7ης Ιουλίου μοιάζει πιο πιθανό από εκείνο της 30ης Ιουνίου, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός περιέγραψε απόψε στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα δοθεί μάχη και ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Για να υλοποιηθεί αυτό όμως, θα χρειαστεί χρόνο για ανασύνταξη δυνάμεων -και προφανώς νέα παροχολογία- και οι πέντε εβδομάδες είναι το μίνιμουμ του χρόνου για να δοθεί μια μάχη με αξιώσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μετά την οδυνηρή ήττα των 9,5 μονάδων.

Από την άλλη, υπάρχουν και τα «μπάνια του λαού» που ως γνωστών είναι ιερά. Αρα, η εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο από την 7η Ιουλίου, δεδομένου, δε, και ότι ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ μίλησε για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Ήδη, η 7η Ιουλίου είναι μέσα στην περίοδο των διακοπών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το ποσοστό της αποχής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο