Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2019: Γαλάζιος ο χάρτης της χώρας - Δείτε ποιοι πάνε ευρωβουλή

Εκλογές 2019: Γαλάζιος ο χάρτης της χώρας – Δείτε ποιοι πάνε ευρωβουλή

Γαλάζιος έχει βαφτεί ο εκλογικός χάρτης της χώρας καθώς μετά την ενσωμάτωση των 4/5 των αποτελεσμάτων της επικράτειας η ΝΔ προηγείται με διαφορά που αγγίζει τις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, με καταμετρημένο το 78,45% των ψήφων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,26% και εκλέγει 7 ευρωβουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεται […]

Γαλάζιος έχει βαφτεί ο εκλογικός χάρτης της χώρας καθώς μετά την ενσωμάτωση των 4/5 των αποτελεσμάτων της επικράτειας η ΝΔ προηγείται με διαφορά που αγγίζει τις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, με καταμετρημένο το 78,45% των ψήφων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,26% και εκλέγει 7 ευρωβουλευτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεται με 23,76% (6 έδρες) και ακολοθυούν το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 7,55% και δύο ευρωβουλευτές, το ΚΚΕ με 5,51% με δύο θέσεις στο ευρωκοινοβούλιο, η Χρυσή Αυγή με 4,86% (2 έδρες) και τέλος οι Ελληνική Λύση (4,12%) και ΜέΡΑ25 (ποσοστό 3,04%) που εκλέγουν από έναν εκπρόσωπό τους.

Τα αποτελέσματα ανά εκλογική περιφέρεια

Τα ονόματα του ευρωκοινοβουλίου

Για τη ΝΔ προηγείται ξεκάθαρα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γιώργος Κύρτσος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 6 έδρες που κατανέμονται στους Δημήτρη Παπαδημούλη, Ελενα Κουντουρά, Κώστα Αρβανίτη, Στέλιο Κούλογλου, Αλέξη Γεωργούλη, Πέτρο Κόκκαλη. Ενδεχομένως, εφόσον τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας αναδιαμορφώσουν τη λίστα των εκλεγμένων ευρωβουλευτών, να εκλεγούν τελικά σε δυο θέσεις των προηγουμένων οι Γιάννης Μουζάλας και Σπύρος Δανέλλης.

Τις δύο έδρες του Κινήματος Αλλαγής παίρνουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. Σε μικρή απόσταση ακολουθούν οι Νίκος Παπανδρέου και Γιώργος Καμίνης.

Με το ΚΚΕ εκλέγονται οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. Ακολουθούν οι Σεμίνα Διγενή και Λίλα Καφαντάρη.

Η Χρυσή Αυγή, επίσης, λαμβάνει 2 έδρες. Προηγείται, με μεγάλη διαφορά, ο Ιωάννης Λαγός και ακολουθεί ο Θανάσης Κωνσταντίνου. Με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Γιάννης Παππάς και έπεται ο Ευάγγελος Μπαρμπούρης.

Μια έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος φαίνεται να εκλέγεται ευρωβουλευτής.

Τέλος με το ΜέΡΑ25 εκλέγεται η Σοφία Σακοράφα και ακολουθούν ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Κωνσταντίνα Αδάμου.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024