Διαφορετικές γεύσεις από όλα τα σημεία του ορίζοντα δοκίμασαν οι επισκέπτες του γαστρονομικού Φεστιβάλ Sani Gourmet που πραγματοποιήθηκε για 14η χρονιά στο Sani Resort της Χαλκιδικής. Η Protergia, στρατηγικός συνεργάτης του Sani και υποστηρικτής πρωτοβουλιών που προωθούν την εξωστρέφεια βρέθηκε εκεί σαν χορηγός.

Από τις 10 έως τις  14 Μαΐου, περίπου 16.000 με 17.000 επαγγελματίες του χώρου αλλά και λάτρεις του καλού φαγητού συναντήθηκαν στο Sani Gourmet και έζησαν μοναδικές, γαστρονομικές εμπειρίες. Οικοδεσπότες τους σε αυτό το ταξίδι ήταν 8 διεθνώς αναγνωρισμένοι chef: Ο Γερμανός Thomas Bühner (3 Αστέρια Michelin) , η Γαλλίδα Stephanie Le Quellec (2 Αστέρια Michelin), ο Βρετανός Simon Rogan (2 Αστέρια Michelin), ο Ινδός Manjunath Mural (1 Αστέρι Michelin), ο Βραζιλιάνος Rafa Costa e Silva (1 Αστέρι Michelin), ο Ιάπωνας Takagi Kazuo (2 Αστέρια Michelin), ο Αμερικανός Fredrik Berselius (2 Αστέρια Michelin) και ο Αυστραλός Greg Malouf (2 Αστέρια Michelin).

 

 

Στόχος του φεστιβάλ; Να προσφέρει νέους γευστικούς ορίζοντες και να φέρει σε επαφή διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις με κοινό σημείο αναφοράς το φαγητό. Άλλωστε η γαστρονομία είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά στοιχεία ενός τόπου.

Το Φεστιβάλ Sani Gourmet στηρίζει ενεργά η Protergia, εταιρεία προσηλωμένη στην καινοτομία και και σε δράσεις που αναδεικνύουν τα πολιτιστικά στοιχεία μιας κοινωνίας. Η Protergia είναι ο Τομέας Ενέργειας της MYTILINEOS και ο πιο αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ρεύματος στην Ελλάδα, προσφέροντας σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες σε πάνω από 150.000 νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Γράψτε το σχόλιο σας