Στο πλαίσιο της επετείου για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, η Bentley ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο το οποίο θα αποκαλύψει στις 10 Ιουλίου και σύμφωνα με τις συστάσεις θα επιδιώξει να αποτυπώσει τις προθέσεις του Crewe για το μέλλον των Grand Tourer.

«Είναι το όραμα μας για το μέλλον, όχι βέβαια για τα επόμενα 100 χρόνια, αλλά για τα επόμενα 30 χρόνια. Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την εξέλιξη της Bentley», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής σχεδιασμού της βρετανικής φίρμας, Stefan Sielaff.

«Αυτό που θα πρέπει να περιμένετε είναι μια ματιά στο μέλλον της φίρμας και στο τρόπο που θα διαμορφωθεί η αισθητική της. Η τεχνολογία που θα παρουσιάσουμε θα είναι εξίσου συναρπαστική καθώς ο τεχνολογικός σχεδιασμός της Bentley προβλέπει ήδη την εξέλιξη της φίρμας σε 30 χρόνια. Ωστόσο δεν σκοπεύουμε να δείξουμε κάτι διαστημικό αλλά κάτι στο οποίο όλοι θα αναγνωρίζουν μια Bentley και την τεχνολογική εξέλιξη», πρόσθεσε ο ίδιος.

To νέο πρωτότυπο σχεδιάζεται από μια μικρή ομάδα στην έδρα της Bentley στο Crewe και θεωρείται άκρως απόρρητο project.

«Δουλεύουμε πάνω σ΄αυτό τα τελευταία δύο χρόνια ωστόσο απομένουν πολλά να γίνουν ακόμα. Το σχεδιάζουμε σε ένα design studio εκτός του εργοστασίου καθώς έπρεπε να παραμείνει μυστικό» αποκάλυψε επίσης ο αρχισχεδιαστής της Bentley χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερα για την ταυτότητα του πρωτοτύπου το οποίο με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ότι είναι coupe.

«Διέπεται από εξαιρετικά καινοτόμο σχεδιαστικό κώδικα ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για εμένα και την ομάδα μου. Βέβαια θα μπορέσετε πολύ αργότερα  να διαπιστώσετε το κατά πόσο ένα επετειακό πρωτότυπο για την εκατονταετηρίδα της Bentley μπορεί να επηρεάσει τις προϊοντικές εξελίξεις αλλά και το κατά πόσο τα μοντέλα που θα εξελίξουμε στη συνέχεια θα ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση.  Σας βεβαιώ ότι τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει τυχαία. Συζητάμε επί δύο χρόνια για αυτό το επετειακό πρωτότυπο», επεσήμανε ο ίδιος μην αφήνοντας αμφιβολίες για την χρησιμότητα του πρωτοτύπου και πέρα από το γεγονός του επετειακού χαρακτήρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας