Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περού: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 11 τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό

Περού: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 11 τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό

Οι περουβιανές αρχές προσπαθούν να υπολογίσουν το μέγεθος των ζημιών μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8 βαθμών που σημειώθηκε στην περουβιανή Αμαζονία, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου. Αρκετοί οι τραυματίες, 51 οικογένειες έχουν πληγεί και περισσότερα από 50 σπίτια έχουν καταστραφεί.

Οι περουβιανές αρχές προσπαθούν να υπολογίσουν το μέγεθος των ζημιών μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8 βαθμών που σημειώθηκε στην περουβιανή Αμαζονία νωρίς σήμερα το πρωί, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου.

Ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα αναχώρησε το πρωί από τη Λίμα για να μεταβεί στην πληγείσα περιοχή και να κάνει μια αποτίμηση των ζημιών από τον σεισμό που συγκλόνισε την περιοχή Λορέτο του βόρειου Περού.

«Ήταν ένας σεισμός μεγάλου μεγέθους, ο μεγαλύτερος τα τελευταία 12 χρόνια, από το 2007», είπε ο Βισκάρα στους δημοσιογράφους.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσαν ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην περιοχή Καχαμάρκα, μετά την πτώση ενός βράχου πάνω στο σπίτι του στη συνοικία Χουαράνγκο.

Το θύμα, ένας 48χρονος άνδρας, κοιμόταν μέσα στο σπίτι του την ώρα του σεισμού.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Εκτάκτων Καταστάσεων, τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, 51 οικογένειες έχουν πληγεί και περισσότερα από 50 σπίτια έχουν καταστραφεί. Αρκετά σχολεία, εκκλησίες νοσοκομεία και κλινικές υπέστησαν ζημιές.

Ο σεισμός μεγέθους 8 βαθμών σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) (7,5 σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού) σημειώθηκε στις 02.41 τοπική ώρα (10.41 ώρα Ελλάδος), περίπου 70 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαγκούνας, μιας περιοχής 12.000 κατοίκων στην επαρχία ‘Αλτο Αμασόνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024