Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά από Θεσσαλονίκη : Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών

Γεννηματά από Θεσσαλονίκη : Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών

«Ενα είναι το μήνυμα από αυτήν την Κυριακή. Σπάστε με την ψήφο σας τα οδοφράγματα της συντήρησης. Σπάστε το δίπολο. Ψήφο τώρα στο ΚΙΝΑΛ» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, κλείνοντας την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός της με ομιλία στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά, κλείνοντας την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός της με ομιλία στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν χαρίζουμε ούτε μία ψήφο»

«Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής τώρα. Ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Δεν χαρίζουμε ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη. Γιατί ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ είναι μια χαμένη ψήφος. Είναι ναι στον διχασμό, είναι ναι στην πόλωση, είναι ναι στα αδιέξοδα» είπε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Ενα είναι το μήνυμα από αυτήν την Κυριακή. Σπάστε με την ψήφο σας τα οδοφράγματα της συντήρησης. Σπάστε το δίπολο. Ψήφο τώρα στο ΚΙΝΑΛ. Ανοίξτε το δρόμο της προοδευτικής αλλαγής, μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα σε αυτόν τον τόπο οριστικά».

Η κα Γεννηματά ανέφερε με τα μικρά ονόματά τους, τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι στο ΚΙΝΑΛ συσπειρώνονται ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και άλλων δυνάμεων, «σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, πολίτες και στελέχη από την ανανεωτική αριστερά, το προοδευτικό κέντρο, την πολιτική οικολογία».

«Είμαστε εδώ, όλοι μαζί… »

«Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί, ο Γιώργος, ο Βαγγέλης, όλα μας τα στελέχη δίνουν τη μάχη» είπε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Δώστε μας τώρα τη δύναμη να κάνουμε την ανατροπή. Είμαστε μαζί στο Κίνημα Αλλαγής, όλες οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς που έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία… Αγωνιζόμαστε για να γυρίσει σελίδα και η Ευρώπη και η Ελλάδα».

Η κα Γεννηματά αναφερόμενη σε «διλήμματα», που τίθενται ενόψει των ευρωεκλογών, αναφορικά με τον χρόνο προκήρυξης των εθνικών εκλογών τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα εκλογών. Ο ελληνικός λαός έχει σηκώσει το γάντι. Προκηρύξτε εκλογές κ. Τσίπρα, τώρα, σήμερα. Εμείς σας περιμένουμε».

«Ολο και περισσότεροι Ελληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι: Ισχυρό ΚΙΝΑΛ, ή διχασμός και νέες περιπέτειες» συνέχισε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο. Φτάνει πια. Εχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και σε αυτόν τον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Θα τα καταφέρουμε. Ολοι μαζί».

Το διακύβευμα των εκλογών

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και στις επιλογές που έχουν να κάνουν οι ψηφοφόροι.

«Την Κυριακή, με την ψήφο μας, υπερασπιζόμαστε το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, το κοινό μας σπίτι. Μια Ευρώπη που απειλείται από τον φασισμό, τον λαϊκισμό, τους εθνικισμούς, τη βία. Ενα είναι το μήνυμα: Κλείστε τον δρόμο στους φασίστες και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Μπλόκο στη Χρυσή Αυγή. Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ».

Η κα Γεννηματά ανέφερε για τις ευρωεκλογές ότι «όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη, ψηφίζει τον Βέμπερ και την πολιτική της λιτότητας που διαλύει αυτήν την ώρα την Ευρώπη και τρέφει την ακροδεξιά» και «όποιος ψηφίζει Τσίπρα παραδίδει το μέλλον της Ευρώπης στη χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά που ποτέ δεν έπαιξε ένα ρόλο στην Ε.Ε. και όλα τα χρόνια της κρίσης ήταν σκληρά απέναντι στους αγώνες του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε :

«Γιατί σε αυτή την Αριστερά ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ κι ας μεταμφιέζεται μερικές φορές ο κ. Τσίπρας γιατί του αρέσουν τα προσωπεία. Κι ας προσπαθεί να μιμηθεί ως και τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Εχει μπερδέψει την πολιτική με την επιθεώρηση» είπε η κα Γεννηματά και συνέχισε :

«Εμείς μιλάμε καθαρά: Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, σημαίνει δίνει δύναμη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Μαζί με τον Φρανς Τίμερμανς, στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορούμε να αλλάξουμε την Ε.Ε, να γυρίσουμε σελίδα τώρα, για αυτό ψηφίζουμε στις 26 Μαΐου».

«Παίζουν συνειδητά το χαρτί της πόλωσης»

Επεσήμανε, όμως, ότι οι εκλογές της Κυριακής έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και για την Ελλάδα «και ότι κάθε ψήφος έχει αξία» και πως «δεν είναι ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα».

Κατηγόρησε, τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον κ. Μητσοτάκη ότι «παίζουν συνειδητά το χαρτί της πόλωσης» για να «κλέψουν ψηφοφόρους από την προοδευτική παράταξη» και κατέκρινε όσους διακινούν την άποψη ότι «οι εκλογές είναι ντέρμπι, παιχνίδι για δύο». «Είναι fake news» είπε η κα Γεννηματά «για να πάρουν προοδευτικούς ψηφοφόρους από μας την τελευταία στιγμή».

«Είναι οι δύο όψεις της συντήρησης. Η νέα και η παλιά Δεξιά. Ο κ. Τσίπρας στρώνει τον δρόμο για να περάσει ο κ. Μητσοτάκης. Την Κυριακή ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής» είπε η κα Γεννηματά.

«Οριστική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται μόνο με δυνατό Κίνημα Αλλαγής. Και όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να τον ψηφίσουν, παίζει το παιχνίδι του Τσίπρα» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και συνέχισε: «Γυρίστε τους την πλάτη. Την Κυριακή ψήφο στο ΚΙΝΑΛ… Μονάχα η δύναμη στο ΚΙΝΑΛ οδηγεί στην οριστική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, αυτή είναι η ψήφος που τους πονάει».

Η κα Γεννηματά ανέφερε ότι «καθυστέρησε και ακρίβυνε η προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση «με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ», ενώ και οι δύο απογοήτευσαν τους πολίτες και έγιναν «βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς».

Στους νέους ψηφοφόρους

Η κα Γεννηματά απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους ψηφοφόρους, λέγοντας: «Δώστε τη μάχη της γενιάς σας. Δεν είναι άλλη από το να κλείσετε την πόρτα στον φασισμό. Δεν υπάρχει χώρος στην Ελλάδα για τους φασίστες. Πηγαίνετε στην κάλπη».

Η κα Γεννηματά κάλεσε επίσης όσους απηυδισμένοι από το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσανατολίζονται στην αποχή, τονίζοντας :

«Οπως λέει και η νεολαία του ΚΙΝΑΛ: Κομμένη η πλάκα της αποχής. Ολοι την Κυριακή στην κάλπη». Απηύθυνε πρόσκληση και σε πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκαν να συνταχθούν ξανά με το ΚΙΝΑΛ, όχι όμως όσους πήραν «προσωπικά ανταλλάγματα και ζήτησαν την καρέκλα στη βάση της συναλλαγής», λέγοντας:

«Τους λιποτάκτες δεν τους θέλουμε, τους χαρίζουμε. Τους αφήνουμε εκεί που ανήκουν σήμερα. Γιατί για εμάς έχει αξία η ηθική στην πολιτική».

Χαρακτήρισε, ακόμη, «παγίδα», παραδοσιακοί ψηφοφόροι της «δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης» να ψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη προκειμένου «να ηττηθεί ο Τσίπρας», τονίζοντας ότι είναι και οι δύο τους «οι δύο όψεις της συντήρησης και του αδιεξόδου» και πρόσθεσε: «Τους λέμε, λοιπόν, ότι είναι μεγάλο λάθος» είπε η κα Γεννηματά.

«Μια είναι η λύση για να απαλλαχθούν, νίκη στο ΚΙΝΑΛ. Μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί» συμπλήρωσε.

Στις γυναίκες

Ιδιαίτερα, η κα Γεννηματά απευθύνθηκε, σε προσωπικό τόνο, στις γυναίκες.

«Απευθύνομαι στις γυναίκες και ζητώ να γυρίσετε την πλάτη σε εκείνους, τους δήθεν αριστερούς, που μας βλέπουν σαν τη σύντροφο που πρέπει κάπου να βολέψουν. Απευθύνομαι σε σας και σας ζητώ να γυρίσετε την πλάτη στους δεξιούς, που θέλουν να μας κλείσουν και πάλι στο σπίτι και να μας περιορίσουν σε γυναικεία επαγγέλματα» συνέχισε η κα Γεννηματά, αναφερόμενη στους αγώνες των γυναικών και σε όσα έχουν πετύχει στη σύγχρονη εποχή και την περίοδο της κρίσης, προσθέτοντας: «Κανένας δε θα μας κλείσει στο σπίτι ξανά κ. Μητσοτάκη, βάλτε το καλά στο μυαλό σας αυτό».

Η κα Γεννηματά υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ αγωνίζεται για μια Ελλάδα που θα παρέχει τα εφόδια στα νέα παιδιά να μεγαλώνουν και να ζουν «με ασφάλεια, σιγουριά, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια στον τόπο τους» και συνέχισε :

«Και η μοναδική έννοια που θα απομείνει σε όλες εμάς, την ελληνίδα μάνα, είναι να τους πούμε φεύγοντας: «Παιδί μου ζακέτα να πάρεις». Γιατί τίποτε δεν αλλάζει σε αυτόν τον τόπο όσον αφορά την οικογένεια, που εμείς κρατήσαμε ενωμένη, δυνατή στα χρόνια της κρίσης, εμείς οι γυναίκες το πετύχαμε αυτό και κάναμε την πολύ μεγάλη διαφορά».

Η κα Γεννηματά άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και στον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα και την οικονομία, τα «ψέματα» και την «ανικανότητα», λέγοντας πως «ξέρουν οι Ελληνες» ότι έβαλε «την υπογραφή του για τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας» και ότι «αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα και τους εκβιάζει και από πάνω».

Για το μακεδονικό

Ασκησε επίσης κριτική στον πρωθυπουργό και για το μακεδονικό.

«Πότε όρθωσε το ανάστημά του; Μήπως, όταν δεχόταν πρόθυμα να παραδώσει τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα στις Πρέσπες, να αναγνωρίσει δήθεν μακεδονικό έθνος; Υποταγμένος στις απαιτήσεις των ισχυρών. Με μια του κίνηση έκανε τρεις ζημιές. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία το 1995».

Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Τσίπρα για «ευτελισμό» του κοινοβουλίου «με βουλευτές δανεικούς, γυρολόγους, πρόθυμους να δώσουν τη συνείδησή τους για μια καρέκλα» και για διχασμό του λαού. «Δίχασε τον Ελληνικό λαό. Είναι ο κήρυκας του διχασμού» είπε η κα Γεννηματά.

«Η παράταξή μας έχει δώσει μάχη για να πετύχει την εθνική συμφιλίωση, με κορυφαία στιγμή την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης από τον Ανδρέα και τον Γιώργο Γεννηματά. Ποτέ πια διχασμός σε αυτόν τον τόπο. Το Κίνημα Αλλαγής αυτή τη σημαία σηκώνει» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και απαντώντας σε συνθήματα είπε : «Θα τον σηκώσουμε τον Ηλιο πάνω από την Ελλάδα, μαζί».

Τα ελληνοτουρκικά

Αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά καλώντας την κυβέρνηση να μην αναλάβει καμιά δέσμευση για τα εθνικά ζητήματα μέχρι το τέλος της θητείας της.

«Εμείς ως γνήσια πατριωτικό κόμμα το έχουμε ξεκαθαρίσει, όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα εθνικά ζητήματα, ιδιαίτερα τώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητα» είπε η κα Γεννηματά και συνέχισε: «Και να ξεκαθαρίσουμε ένα θέμα κ. Τσίπρα, δεν υπάρχουν, πέραν της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας διαφορές, δικές μας με την Τουρκία» είπε η κα Γεννηματά και συνέχισε :

«Δε θα δεχθούμε να αντιμετωπίσετε τα ελληνοτουρκικά, όπως αντιμετωπίσατε το σκοπιανό. Δεν σας εμπιστευόμαστε».

Η κα Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να κρύψει πως «το κόμμα του είναι βαθιά δεξιό και καθόλου λαϊκό» και ότι όσο μιλάει ο ίδιος αποκαλύπτονται οι προθέσεις και οι θέσεις του,

«Και μάλιστα με αυτογκόλ» είπε και συνέχισε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει κουβέντα για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-09, για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση και τα μνημόνια»

«Δεν έχουν πει λέξη για τα Ζάππεια, για τον λαϊκισμό τους» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Οι δύο όχθες του Κηφισού… »

«Δεν μπορεί πια να κρύψει ότι η στήριξή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σημαίνει συνέχιση της ίδιας πολιτικής της λιτότητας. Τα πάντα αφήνει στο έλεος της ασυδοσίας της αγοράς. Απεχθάνεται τη λέξη «κοινωνικό κράτος». Αντιμετωπίζει τον δημόσιο τομέα ως εχθρό.

Δεν έκανε λάθος όταν αναφερόταν στα εργασιακά δικαιώματα και στην παράδοση της υγείας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα του χώρου. Αποκαλύφθηκε όταν είπε οι ψυκτικοί στο Περιστέρι, οι εισοδηματίες στην Εκάλη. Αυτές είναι οι απόψεις του».

«Αυτό το χάσμα ανάμεσα στις δυο όχθες του Κηφισού, στις περιφέρειες της χώρας το γεφύρωσαν το ΠΑΣΟΚ, τα προηγούμενα χρόνια, κύριε Μητσοτάκη. Θέλουμε ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους» είπε η κα Γεννηματά.

Η ίδια αναφέρθηκε στις έξι προτάσεις που κατέθεσε στην τελευταία ομιλία της στη Βουλή «για να σώσουμε την τιμή της πολιτικής να ψηφίσουμε από κοινού έξι μέτρα ανακούφισης των αδύναμων» και συγκεκριμένα για το αφορολόγητο, τη στήριξη νέων επιχειρηματιών με απαλλαγή για τρία χρόνια από φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, τα διακόσια ευρώ τον μήνα για τα νέα ζευγάρια για τρία χρόνια για κάθε νεογέννητο, τις φοροελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις για νέες θέσεις εργασίας, τα πεντακόσια ευρώ κατώτατη σύνταξη και επτακόσια για το ζευγάρι, επιστροφή φόρου στο 13% για τους αγρότες και μείωση του κόστους παραγωγής και πρόσθεσε:

«Σπάστε το κάλπικο δίπολο»

«Ζήτησα να ψηφίσουμε αυτά και στη συνέχεια να αποφασίσει ο λαός πως θέλει να κυβερνηθεί ο τόπος. Η χώρα δεν αντέχει άλλο αυτό το τοξικό πολιτικό κλίμα. Σπάστε το κάλπικο δίπολο, κρατά τη χώρα καθηλωμένη» είπε η κα Γεννηματά και συνέχισε:

«Ενα ερώτημα έρχεται στα χείλη: Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα; Απαντώ ευθέως : Εμείς νοιαζόμαστε. Οι παλιότεροι έζησαν καλύτερα με το ΠΑΣΟΚ, έχει έρθει η ώρα να ζήσουν καλύτερα οι νεότερες γενιές με το Κίνημα Αλλαγής. Ποιος πιστεύει τον Τσίπρα;

»Ποιος εμπιστεύεται τον Μητσοτάκη; Ψήφο τώρα στο κόμμα της καρδιάς μας. Ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Να επιστρέψει η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια, η αισιοδοξία, η ελπίδα. Χρειάζεται γι’ αυτό πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να είναι εγγύηση για την πορεία προς τα εμπρός. Γιατί η ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη ήταν και είναι δική μας δουλειά».

«Τώρα ξέρεις ποιος νοιάζεται για σένα. Μαζί μπορούμε να πάμε τη ζωή μας και την Ελλάδα μπροστά» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και κατέληξε:

«Εμπρός λοιπόν μαζί. Ξανά. Μαζί Ψηλά. Οσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε. Οσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε: Εσείς είστε η συντήρηση, εμείς είμαστε η πρόοδος, εσείς είστε το χθες, εμείς είμαστε το αύριο. Και για να το πετύχουμε χρειαζόμαστε τρία πράγματα: Αγώνας. Αγώνας, Αγώνας. Αγώνας, μέχρι τη νίκη».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου, ενώ παραβρέθηκαν εκτός του Γ. Παπανδρέου και του Ε. Βενιζέλου, βουλευτές, στελέχη του κόμματος, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί, κ.ά.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την ανάκρουση από τα μεγάφωνα του «Bella Ciao».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024