Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ο Κανόνας του Ονείρου» από τον οίκο Fornasetti

«Ο Κανόνας του Ονείρου» από τον οίκο Fornasetti

Ο φημισμένος ιταλικός οίκος, με αφορμή την Μπιενάλε Τέχνης 2019 στη Βενετία, παρουσιάζει την έκθεση «Ο Κανόνας του Ονείρου» υπογραμμίζοντας τον ρόλο μιας διαχρονικής εικόνας του οίκου

Ο Μπαρνάμπα Φορνασέτι και η Βαλέρια Μάντζι παρουσίασαν, με αφορμή την Μπιενάλε Τέχνης 2019 στη Βενετία, μια site-specific εγκατάσταση για το lifestyle πολυκατάστημα Fondaco dei Tedeschi.

Οι επισκέπτες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, καλούνται να βυθιστούν στις αναρίθμητες σιλουέτες χεριών και τις πολλές εκφράσεις της αοιδού του 19ου αιώνα Λίνα Καβαλιέρι, της οποίας το γοητευτικό πρόσωπο έγινε η κύρια πηγή έμπνευσης του οίκου Fornasetti και το οποίο μπορεί κανείς να το δει κρεμασμένο στα προστώα ή να ρίχνει μια κλεφτή ματιά πάνω από τα μπαλκόνια στο εσωτερικό.

Με το πρόσωπο της Καβαλιέρι να βγάζει παιχνιδιάρικα τη γλώσσα της ή να έχει καλυμμένο το ένα μάτι ή να φορά γυαλιά με χοντρό σκελετό, η έκθεση «Ο Κανόνας του Ονείρου» υπογραμμίζει τον ρόλο αυτής της διαχρονικής εικόνας στον ιταλικό οίκο (400 διαφορετικές ερμηνείες του προσώπου της αοιδού, έως σήμερα).

Η έκθεση απλώνεται από τον τέταρτο όροφο του πολυκαταστήματος μέχρι την εσωτερική αυλή και την είσοδο που βλέπει στο Gran Canale της Βενετίας.

Ως διάλογο με το ίδιο το κτίριο, φέρνει δύο από τα πιο εμβληματικά στοιχεία της αφήγησης Fornasetti:

Σιλουέτες βραχιόνων και χεριών καθώς και μαϊμούδες. «Όχι χυδαιολογίες ή προσβολές, όχι τζόγος, σάλος ή καυγάς. Πέρα απ’ αυτά, κάντε τη δουλειά σας, όπως επιθυμείτε»: Αυτοί οι αυστηροί κανόνες, χαραγμένοι σε μάρμαρο στην είσοδο του Fondaco dei Tedeschi, επιβάλλοντο από τη Γαληνοτάτη στους ταξιδιώτες εμπόρους. Αυτοί οι κανόνες επιβάλλονται και σήμερα στους επισκέπτες της έκθεσης από τις μαϊμούδες, που αιωρούνται από πάνω τους και μοιάζει να τους κοροϊδεύουν.

Η έκθεση «Ο Κανόνας του Ονείρου», θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 24 Νοεμβρίου.

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024