Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Παράθυρο» για πρόωρες εκλογές ανοίγει ο Τσίπρας για πρώτη φορά

«Παράθυρο» για πρόωρες εκλογές ανοίγει ο Τσίπρας για πρώτη φορά

«Εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης.

Ανοιχτό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά», αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στις εκλογές «κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο». «Στον βαθμό που εγώ ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα, εάν την πάρω θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορώ να την εφαρμόσω…  Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοιχτά» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ο λαός ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του STAR, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το τί θα κάνει στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις -στις οποίες προηγείται σαφώς η  Νέα Δημοκρατία- σημείωσε πως εάν οι συσχετισμοί δυνάμεων που θα διαμορφωθούν είναι τέτοιοι που να επιβραβεύουν το σχέδιο της ΝΔ τότε θα προκύψει ζήτημα «λαϊκής νομιμοποίησης» των μέτρων της κυβέρνησης. «Κυριακή κοντή γιορτή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Για πρώτη φορά

Είναι η πρώτη φορά επί της ουσίας που ο κ. Τσίπρας θέτει ξεκάθαρα θέμα εκλογών σε περίπτωση που ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς θα διαχειριστεί την Κυριακή ένα κακό αποτέλεσμα για το κόμμα του.

«Ακόμη και με μία ψήφο», λένε πλέον στελέχη της αντιπολίτευσης θυμίζοντας ότι το 2014 ο ίδιος ο Τσίπρας το είχε πει ενώ με νίκη με 3,8% είχε πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ζητήσει εκλογές και μιλούσε για μη νομιμοποίηση της κυβέρνησης.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα μπορεί να αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα καθώς, εφόσον αποδοκιμαστεί ο ίδιος και το σχέδιο που κατέθεσε τότε θα πρέπει να πάει άμεσα σε εκλογές.

Επανέρχεται έτσι το σενάριο της πρόωρης κάλπης στις 23 ή στις 30 Ιουνίου.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024