Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σχολείο τελειώνει, το Pierce Summer Camp αρχίζει

Το σχολείο τελειώνει, το Pierce Summer Camp αρχίζει

Δημιουργικό καλοκαίρι γεμάτο νέες εμπειρίες υπόσχονται στα παιδιά οι σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και το έμπειρο προσωπικό του Pierce – Τhe American College of Greece

Η σχολική χρονιά βαίνει προς το τέλος της και οι γονείς βρίσκονται σε αναβρασμό σχετικά με το «τι θα κάνουν τα παιδιά όταν τα σχολεία κλείσουν». Δεδομένου ότι η εργασία των περισσότερων δεν επιτρέπει πολυήμερες διακοπές, πολλές οικογένειες είναι αναγκασμένες να παραμείνουν στην Αθήνα για το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού. Έτσι, καλούνται να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο τα παιδιά να περνούν τη μέρα τους μπροστά σε οθόνες, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια –κάτι καθόλου δημιουργικό– ή να ψάχνουν ελεύθερους χώρους, -συνήθως αμφίβολης ασφάλειας-, για να παίξουν μπάλα ή να κάνουν ποδήλατο.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος δίνει την επιλογή της δημιουργικής απασχόλησης υψηλών προδιαγραφών για τα παιδιά. Το Pierce Summer Camp έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι γεμάτο νέες εμπειρίες και διασκέδαση στα παιδιά και το αίσθημα της ασφάλειας στους γονείς. Οι σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και το έμπειρο προσωπικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος αλλά και τα 32 χρόνια που συμπληρώνει φέτος το πρόγραμμα αποτελούν εγγύηση για αυτό.

Τι είναι το Pierce Summer Camp

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων για παιδιά 6 – 14 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σε τμήματα που χωρίζονται βάσει ηλικίας ή εμπειρίας. Το πρόγραμμα είναι κατ’ αρχήν στην ελληνική γλώσσα, αλλά οι εκπαιδευτές χρησιμοποιούν παράλληλα και τα αγγλικά, προκειμένου τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη γλώσσα.

Το Pierce Summer Camp προσφέρει πλούσιες επιλογές με πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες, προκειμένου τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις κλίσεις τους ή να δοκιμάσουν καινούριες εμπειρίες. Για παράδειγμα, θα μπορέσουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, την κολύμβηση, το τένις, το Tae Kwon Do, αλλά και να κάνουν kid’s-Pilates, hip-hop και στίβο ή να διαλέξουν δραστηριότητες αναψυχής όπως τοξοβολία, αναρρίχηση, επιτραπέζια παιχνίδια, πινγκ πονγκ.

Το απογευματινό πρόγραμμα αφιερώνεται αφενός στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως εκμάθηση αγγλικής γλώσσας, χρήση Η/Υ (βασικές λειτουργίες, MS Office, ρομποτική, web design), αφετέρου στην καλλιέργεια των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσα από δραστηριότητες όπως η δημιουργική γραφή, το θέατρο, η ζωγραφική, η γλυπτική, η ταχυδακτυλουργική τέχνη, η μαγειρική, τα κόμικς και το τραγούδι.

Σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και έμπειρο προσωπικό

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος φημίζεται για τις υπερσύγχρονες αθλητικές του εγκαταστάσεις, οι οποίες πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και περιλαμβάνουν:

  • κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων 50 μέτρων
  • 4 κλειστά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ
  • 6 γήπεδα τένις, 3 αίθουσες χορού
  • 1 γήπεδο ποδοσφαίρου (με τελευταίας γενιάς οικολογικό συνθετικό χλοοτάπητα), στίβο 6 διαδρομών με ταρτάν
  • ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ

Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων δεν περιλαμβάνει όμως μόνο τις εγκαταστάσεις, αλλά και το προσωπικό που το στελεχώνει. Το Pierce Summer Camp στελεχώνεται από άριστους και έμπειρους προπονητές, καθηγητές και συνεργάτες, κυρίως του Pierce και του Deree, που ξεχωρίζουν για τις γνώσεις τους, την ευαισθησία και την αγάπη τους για τα παιδιά. Οι προπονητές και οι καθηγητές υποστηρίζονται από ομάδα camp counselors (επιλεγμένων φοιτητών του Deree), που βοηθούν στην αρμονική και ασφαλή λειτουργία του προγράμματος, συνοδεύοντας και εποπτεύοντας τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Summer Camp.

Επιπλέον, σε ένα πρόγραμμα που δίνει έμφαση στις δραστηριότητες και στην άσκηση, είναι αναγκαίο και το κατάλληλο γεύμα. Το Pierce Summer Camp προσφέρει ένα ισορροπημένο μενού υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι σχεδιασμένο από διατροφολόγο ώστε να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των παιδιών, με έμφαση στις υγιεινές επιλογές.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του Pierce Summer Camp: 17 Ιουνίου–19 Ιουλίου (5 εβδομάδες), Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00­–17:00).

Το Σάββατο 25 Μαΐου από τις 11:00­–13:00 έχει προγραμματιστεί Open House ώστε οι ενδιαφερόμενοι γονείς να γνωριστούν με τους υπεύθυνους του προγράμματος και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Summer Camp, τις ώρες, το κόστος, και τη μεταφορά των παιδιών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024