Έλεγχο στο εστιατόριο στην Μύκονο που χρέωσε σε τουρίστες, σύμφωνα με καταγγελία, το ποσό των 836 ευρώ για 6 μερίδες καλαμαράκια, πραγματοποίησαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Κατά τον έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις. Τώρα ο εστιάτορας που δήλωσε προκλητικά ότι στο μαγαζί πας για να ζήσεις μια εμπειρία και όχι για να χορτάσεις… καλείται να ζήσει τη δική του εμπειρία με την Εφορία, που συνήθως είναι και «χορταστική».

Η δημοσιοποίηση της είδησης και του λογαριασμού του γεύματος στον ιστότοπο Trip Αdvisor από τον αμερικανό τουρίστα προκάλεσε πλήθος σχολίων και αντιδράσεων, ενώ έφερε σε αμηχανία εκπροσώπους του ελληνικού τουρισμού.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο Αμερικανός τουρίστας δείχνει την εξοργιστική αισχροκέρδεια: χρεώθηκε σχεδόν 600 ευρώ για 6 μερίδες καλαμαράκια, 150 ευρώ για 6 μεγάλες μπίρες και 18 ευρώ για έναν χυμό ντομάτας.

Τι είπε ο υπεύθυνος καταστήματος

Την απάντηση του για το περιστατικό έδωσε ο υπεύθυνος του εστιατορίου σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open. Σχετικά με τα διαβόητα «χρυσά» καλαμάρια, είπε: «Ήταν εννέα άτομα και παρήγγειλαν 4 κιλά καλαμάρι, το οποίο χρεώθηκε με το κιλό. Το καλαμάρι ήταν φρέσκο και 100 ευρώ το κιλό».

Και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε το καλύτερο μαγαζί στον Πλατύ Γιαλό και προσφέρουμε high end υπηρεσίες. Απευθυνόμαστε σε υψηλό πελατολόγιο και στο μαγαζί μας δεν έρχεσαι για να χορτάσεις, αλλά έρχεσαι για την εμπειρία. Υπάρχει μίνιμουμ χρέωση 25 ευρώ για κάθε άτομο στην παραλία».

Από την άλλη πλευρά ο υποψήφιος δήμαρχος του νησιού των ανέμων Χρήστος Βερώνης κράτησε αποστάσεις από τέτοιου είδους πρακτικές. «Τέτοιες περιπτώσεις είναι κατακριτέες. Η Μύκονος είναι το καλύτερο νησί στον κόσμο. Δεν επιτρέπεται επαγγελματίες να κάνουν τέτοια πράγματα».

Γράψτε το σχόλιό σας