Τα σχέδια του προέδρου της FIFA, Tζάνι Ινφαντίνο, για 48 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ «ναυάγησαν» λόγω των πολιτικών διαφορών της διοργανώτριας χώρας με τις γειτονικές.
Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης οι συμμετέχουσες ομάδες θα είναι 32. Ότι ισχύει μέχρι σήμερα δηλαδή. Οι πολιτικές και οικονομικές διαφορές της διοργανώτριας χώρας με τις γειτονικές της (Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ) είναι ο λόγος που εγκαταλείφθηκε η ιδέα των 48 ομάδων στην τελική φάση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ήδη αποφασίσει την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48 από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, η οποία θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIFA:
«Βάσει συμπερασμάτων από την έρευνα που έκανε η FIFA, η παγκόσμια ομοσπονδία και το Κατάρ εξέτασαν τις δυνατότητες αύξησης των ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 σε 48 με τη σύμπραξη γειτονικών χωρών. Μετά από ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων, μαζί με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως με τις υπάρχουσες συνθήκες τέτοια πρόταση δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή τώρα.
Η FIFA και το Κατάρ εξέτασαν το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες μειώνοντας τις προϋποθέσεις, αλλά λόγω του προχωρημένου σταδίου προετοιμασίας και της ανάγκης για ακριβή επίδραση στον προϋπολογισμό της διοργανώτριας χώρας, δεν θα μπορούσε να ληφθεί καμία απόφαση πριν την προθεσμία του Ιουνίου.
Συνεπώς το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα διεξαχθεί όπως είχε αρχικά αποφασιστεί με 32 ομάδες και δεν θα εξεταστεί κάποια διαφορετική πρόταση στο συνέδριο της FIFA στις 5 Ιουνίου».
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.