Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι αναποφάσιστοι κρίνουν τη μάχη των εκλογών - Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Οι αναποφάσιστοι κρίνουν τη μάχη των εκλογών – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καθώς και τα μικρότερα κόμματα επιχειρούν  το τελευταίο διάστημα να πετύχουν περαιτέρω συσπείρωση στις δυνάμεις τους καθώς και να «δελεάσουν» όσους ψηφοφόρους δεν έχουν καταλήξει ακόμη ποιον θα υποστηρίξουν στις κάλπες

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει τα κόμματα για τη μάχη των εκλογών της Κυριακής με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στη «δεξαμενή» των αναποφάσιστων καθώς εκεί αναμένεται να κριθεί η διαφορά μεταξύ των κομμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καθώς και τα μικρότερα κόμματα επιχειρούν  το τελευταίο διάστημα να πετύχουν περαιτέρω συσπείρωση στις δυνάμεις τους καθώς και να «δελεάσουν» όσους ψηφοφόρους δεν έχουν καταλήξει ακόμη ποιον θα υποστηρίξουν στις κάλπες.

Η ανάγνωση των δημοσκοπικών δεδομένων δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα ακόμη και στις πιο αισιόδοξες μετρήσεις φαίνεται να φτάνει μετά βίας το 23 με 24% ενώ η ΝΔ δείχνει να βρίσκεται κοντά στο 30%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μειώσει την «ψαλίδα» με τη ΝΔ και να προσδώσει – όπως ελπίζει ο πρωθυπουργός – χαρακτήρα ντέρμπι στις ευρωεκλογές, έχει ανοίξει το κουτί των παροχών τάζοντας μέτρα ελάφρυνσης και επιδόματα σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να ρίξει στην «προεκλογική αρένα» ακόμη και τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αυξάνοντας τους σε σχέση με πέρυσι κατά 3.643 .

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε «κλείνοντας το μάτι» στους συνταξιούχους πως το επίδομα που έδωσε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ή η «13η σύνταξη» όπως λέει ο ίδιος θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής ενώ στις τελευταίες του συνεντεύξεις, με το βλέμμα και στις εθνικές εκλογές, αφήνει «παράθυρο» για νέα μέτρα ελάφρυνσης όταν το επιτρέψει η Οικονομία.

Στον αντίποδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι το κυβερνητικό του πρόγραμμα αφορά όλους τους έλληνες χωρίς διακρίσεις, ενώ στις προτεραιότητές του για την επόμενη μέρα, έχει βάλει θέματα ασφάλειας των πολιτών, την ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα, προκειμένου να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας καθώς και στοχευμένες προσλήψεις σε τομείς του Δημοσίου όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.

Η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων φτάνει μέχρι και τις 7,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, επιβεβαιώθηκε παγιωμένη διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 30,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,1%, το ΚΙΝΑΛ  5,6%, η ΧΑ 5% και το ΚΚΕ  4,8%

Με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα λαμβάνουν (κατώτερο και ανώτερο όριο)

ΝΔ: 29,6% – 34,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,8% – 26,2%
ΚΙΝΑΛ: 5,5% – 8,1%
ΧΑ: 4,6% – 7%
ΚΚΕ: 4,6% – 7%

Στο σημερινό ΕΘΝΟΣ παρουσιάζεται άλλη μία δημοσκόπηση (ΚΑΠΑ RESEARCH) στην οποία προηγείται και πάλι η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου των ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,4%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η ΧΑ με 6,9% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,3% και το ΚΚΕ με 5,3%.

Όσο αφορά τους αναποφάσιστους, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα (11,1%).

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024