Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστολή της Ελληνικής Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο in.gr

Επιστολή της Ελληνικής Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο in.gr

Τι απαντά η εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στο άρθρο που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο

Πριν από μερικούς μήνες το in.gr είχε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «Κάτι τρέχει με την Σαϊεντολογία και στην Ελλάδα» και στο οποίο αναφερόταν στις δραστηριότητες της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Μετά από 8 μήνες λάβαμε από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας επιστολή την οποία και οφείλουμε να δημοσιεύσουμε για λόγους αρχής.

Αναλυτικά:

«Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύσατε στις 19 Οκτωβρίου 2018, θα θέλαμε να γνωρίζετε τα εξής δεδομένα σχετικά με την Εκκλησία της Σαηεντολογίας και τα ανθρωπιστικά της προγράμματα που υποστηρίζει σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι στόχοι της θρησκείας της Σαηεντολογίας, όπως έχουν τεθεί από τον ιδρυτή της, Λ.Ρον Χάμπαρντ, είναι “ένας κόσμος χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες , χωρίς πόλεμο και ο άνθρωπος να ανέβει σε μεγαλύτερα πνευματικά ύψη”. Ως εθελοντές, συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο, ώστε να επέλθει Ειρήνη και Κατανόηση.

Η Ελληνική Εκκλησία της Σαηεντολογίας λειτουργεί ως Εταιρία μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα για πάνω από είκοσι χρόνια,  προωθώντας τους ανωτέρω σκοπούς. Οι Σαηεντολόγοι αναλαμβάνουν υπευθυνότητα όχι μόνο για τον εαυτό τους και την οικoγένειά τους, αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα.  Γι’ αυτό, οι Εκκλησίες της Σαηεντολογίας και οι Σαηεντολόγοι χρηματοδοτούν εκπαιδευτικά προγράμματα ενάντια στα ναρκωτικά σε όλη την υφήλιο ως ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της  χρήσης των ναρκωτικών, τα οποία καταστρέφουν αναρίθμητες ζωές.

Επίσης, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας και τα μέλη της χρηματοδοτούν τη δράση “Πρωτοβουλία Πολιτών για μια Ελλάδα Χωρίς Ναρκωτικά”, καθώς είναι αφοσιωμένοι στην εξάλειψη της  χρήσης των ναρκωτικών μέσω της εκπαίδευσης και στην πρόσκληση της συμμετοχής όλων αυτών που μοιράζονται τον στόχο για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά.

Το σχετικό πρόγραμμα κατά των ναρκωτικών είναι μια δράση αποκλειστικά και μόνο προς την ενημέρωση των ανθρώπων και την πρόληψη ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών και στα πλαίσια αυτής της δράσης δεν γίνεται καμιά αναφορά για τη θρησκεία της Σαηεντολογίας πολύ δε περισσότερο διάδοση αυτής.

Επίσης γίνεται γνωστό σε οποιαδήποτε επαφή της “Πρωτοβουλίας Πολιτών για μια Ελλάδα Χωρίς Ναρκωτικά’’ το γεγονός ότι χρηματοδοτείται από της Εκκλησία της Σαηεντολογίας.

Η Πρωτοβουλία προσφέρει πραγματική, τεκμηριωμένη πληροφόρηση για τα ναρκωτικά και την χρήση αυτών. Δεν διδάσκει και δεν διαδίδει θρησκεία. Όταν το ζητεί κάποιο σχολείο, η “Πρωτοβουλία Πολιτών για μια Ελλάδα Χωρίς Ναρκωτικά’’ προσφέρει με χαρά εκπαιδευτικές διαλέξεις ενάντια στα ναρκωτικά, καθώς ο μεγαλύτερος φόρος αίματος από τη χρήση ναρκωτικών λαμβάνεται από την νεολαία. Παιδιά ήδη από την σχολική ηλικία τους κάνουν πειράματα με παράνομα ναρκωτικά για πρώτη φορά.

Η  χρήση των ναρκωτικών σε αυτή την ηλικιακή ομάδα έχει αυξηθεί σταθερά κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας και τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στα ναρκωτικά από ολοένα και μικρότερες ηλικίες.

Οι δάσκαλοι σε όλο τον κόσμο συνεχώς αναζητούν αποτελεσματικά υλικά για να τα χρησιμοποιήσουν στις τάξεις τους και έχουμε ανακαλύψει ότι η ενημέρωσή τους σχετικά με τη διαθεσιμότητα αυτών των υλικών είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για αυτούς.

Οι Σαηεντολόγοι  γνωρίζουν ότι η εκπαίδευση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της σωστής ανάπτυξης ενός ανθρώπου. Αναγνωρίζουν πως μόνο όταν τα άτομα είναι καλά ενημερωμένα, μπορούν να πάρουν αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή τους, όπως να ζουν χωρίς ναρκωτικά και να έχουν ηθικές αρχές και σεβασμό προς τα αγαπημένα τους άτομα,  γείτονες και ολόκληρη την κοινωνία.

Η συμμετοχή και η συνεργασία σε αυτή την πρωτοβουλία είναι ευπρόσδεκτες από όλους αυτούς που αναζητούν τη βελτίωση των συνθηκών για τους ίδιους και τους συνανθρώπους τους.

Όσον αφορά τη θρησκεία μας της Σαηεντολογίας, εάν ενδιαφέρεστε για έγκυρη ενημέρωση, μπορείτε να επισκεφθείτε το διαδυκτιακό μας κανάλι: www.scientology.tv»

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024