Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανός γερουσιαστής : Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις στα πλοία και τον αγωγό

Αμερικανός γερουσιαστής : Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις στα πλοία και τον αγωγό

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι «μας εξήγησαν ότι οι επιθέσεις στα πλοία και τον αγωγό συντονίστηκαν και διατάχθηκαν από την ιρανική κυβέρνηση και τον αγιατολάχ», είπε ο αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Ο αμερικανός γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε ότι ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν στους γερουσιαστές κατά την ενημέρωσή τους για τις εξελίξεις με το Ιράν, πως οι πρόσφατες επιθέσεις σε πλοία στον Κόλπο και σε αγωγό μεταφοράς πετρελαίου στη Μέση Ανατολή έγιναν κατόπιν εντολής της ιρανικής κυβέρνησης και του αγιατολάχ.

«Πολλαπλές ιρανικές απειλές»

«Μας εξήγησαν πως οι ιρανικές πολλαπλές απειλές είναι διαφορετικές από το παρελθόν, ότι οι επιθέσεις στα πλοία και τον αγωγό συντονίστηκαν και διατάχθηκαν από την ιρανική κυβέρνηση και τον αγιατολάχ», είπε ο Γκράχαμ σε δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας Πάτρικ Σάναχαν, μετά την ενημέρωση που παρείχε στους γερουσιαστές, τόνισε ότι οι ΗΠΑ απέτρεψαν πιθανές επιθέσεις εναντίων αμερικανικών στόχων με την ανάπτυξη δυνάμεών τους στην περιοχή.

«Η μεγαλύτερη εστίασή μας σε αυτό το σημείο είναι να αποτρέψουμε λάθος υπολογισμό του Ιράν», τόνισε ο Σάναχαν σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024