Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμετανόητος Τσίπρας : Η Συμφωνία των Πρεσπών μας ξανάδωσε το όνομα της Μακεδονίας

Αμετανόητος Τσίπρας : Η Συμφωνία των Πρεσπών μας ξανάδωσε το όνομα της Μακεδονίας

Από τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε να κάνει λόγο για «πείραμα εθνικού διχασμού», αναφερόμενος στις διαφωνίες για τον τρόπο που χειρίστηκε και τη λύση που έδωσε στο Μακεδονικό.

Αμετανόητος σε σχέση με το Μακεδονικό, παρά το γεγονός ότι έχει στοιχίσει πολύ στα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ -όπως τουλάχιστον δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις- εμφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να κάνει λόγο για «πείραμα εθνικού διχασμού», αναφερόμενος στις διαφωνίες για τον τρόπο που χειρίστηκε και τη λύση που έδωσε στο Μακεδονικό, ενώ σημείωσε: «Η συμφωνία των Πρεσπών μας ξανάδωσε το όνομα της Μακεδονίας, αναγνώρισε την Ιστορία μας και υποχρέωσε τους γείτονές μας να αλλάξουν το Σύνταγμά τους, να αλλάξουν το συνταγματικό τους όνομα, να αλλάξουν ονόματα σε αεροδρόμια και δρόμους, να αλλάξουν τα βιβλία τους, να βάλουν τέρμα στην ιδιοποίηση της δικής μας Ιστορίας». Πρόσθεσε ότι «πλέον εμείς μόνο έχουμε αεροδρόμιο Μακεδονία και όχι οι γείτονές μας, μόνο εμείς έχουμε πανεπιστήμιο Μακεδονία όχι οι γείτονές μας».

Σε ό,τι αφορά το πακέτο προεκλογικών παροχών, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι «καθήκον οι πολλοί να υπερασπιστούν τις μεγάλες κατακτήσεις, να διαφυλάξουν τις νίκες, τα μόνιμα μέτρα στήριξης για τους πολλούς» και πρόσθεσε: «Η 13η σύνταξη, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και την ενέργεια, είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρετε στα χέρια σας τη Κυριακή. Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψήφος σας την Κυριακή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Είπε ότι από την άλλη «το ψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν γράφει ονόματα, αλλά γράφει: κατάργηση της σύνταξης, των επιδομάτων, της κοινωνικής προστασίας, της πολιτικής ανόρθωσης της κοινωνίας και απολύσεις».

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «το Μετρό της πόλης δεν είναι πια ανέκδοτο», ή να καταγγείλει τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι «διχάζουν όχι μόνο για να κερδίσουν ψήφους στα θολά νερά της ακροδεξιάς, αλλά για να μπορέσουν να μας ελέγξουν και πάλι και να μας γυρίσουν στο ίδιο καθεστώς»…

Δείτε το βίντεο:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024