Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Handelsblatt: Έρχονται κυρώσεις για τα «προεκλογικά δώρα» Τσίπρα

Handelsblatt: Έρχονται κυρώσεις για τα «προεκλογικά δώρα» Τσίπρα

Στις ανησυχίες των πιστωτών της Ελλάδας αλλά και των οίκων αξιολόγησης για το προεκλογικό πακέτο παροχών του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt

Στις ανησυχίες των πιστωτών της Ελλάδας αλλά και των οίκων αξιολόγησης για το προεκλογικό πακέτο παροχών του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Μετά τον οίκο Fitch και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης εκφράζει την ανησυχία του για τα μέτρα τις κυβέρνησης αναφέρει η εφημερίδα, ενώ χαρακτηρίζει «προεκλογικά δώρα» τις εξαγγελίες Τσίπρα για την 13η σύνταξη και τις μειώσεις του ΦΠΑ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «τα έθεσαν σε εφαρμογή έγκαιρα για τις Ευρωεκλογές. Η αριστερή συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ξεκάθαρα πίσω στις δημοσκοπήσεις από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Τσιπρας θέλει να βελτιώσεις τις πιθανότητές του με προεκλογικά δώρα που θα προσθέσουν τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2019 και του 2020».

Στο ρεπορτάζ η Handelsblatt καταγράφει ακόμη και την ανησυχία των αγορών με αφορμή την άνοδο των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το επιτόκιο στο 10ετες ομόλογο είναι στο 3,43% σε σχέση με το 2,66% των ιταλικών, του 1,03% των πορτογαλικών και του 0,86% των ισπανικών ομολόγων. Αυτό δείχνει ότι οι αγορές παραμένουν σκεπτικές. Και πολύ ευαίσθητες στις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα. Όταν ο Τσίπρα ανακοίνωσε στις 7 Μαΐου τα εκλογικά του δώρα, τα επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα αυξήθηκαν άμεσα».

Το ρεπορτάζ καταγράφει, ακόμα, την ανησυχία του Κλάους Ρέγκλινγκ όπως αυτή αποτυπώθηκε μετά το τελευταίοα Eurogroup ότι με τις παροχές η Ελλάδα δεν πιάνει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% αλλά και τα «καμπανάκια» του ΟΟΣΑ στην έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει επίσης «το προληπτικό μέτρο» της απουσίας Τσακαλώτου από τη συνεδρίαση αυτή του Eurogroup υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα δεν έχει λήξει. Αμέσως πριν τις ευρωεκλογές οι πιστωτές θέλουν να αποφύγουν μια νέα σύγκρουση με την Ελλάδα. Ωστόσο το θέμα θα μπει ξανά στην ατζέντα του Eurogroup της 13ης Ιουνίου. Τότε οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν κυρώσεις. Εκτιμάται ότι οι πιστωτές θα αναστείλουν την ελάφρυνση χρέους που υποσχέθηκαν στους Έλληνες το φθινόπωρο και θα αρνηθούν να δεχθούν την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ που ζητά η Αθήνα».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024