Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεύση από γιαούρτι και στάχτη

Γεύση από γιαούρτι και στάχτη

Αλλά τι γεύση έχει ένα τέτοιο γιαούρτι; Τι γεύση αφήνει στον ΣΥΡΙΖΑ το σποτ της ΝΔ που υπενθυμίζει στη γιαγιά πως στην τετραετία που σταμάτησε η μνήμη και ο χρόνος η σύνταξή της κόπηκε επίσης και πως εκείνη έχασε κάπου 2.000 ευρώ τον χρόνο;

Τα κόμματα δεν είναι γιαούρτια. Κι αφού δεν είναι γιαούρτια, δεν μπορεί να διαφημίζονται σαν γιαούρτια. Δεν μπορεί το διαφημιστικό τους περιβάλλον να είναι εντελώς εξιδανικευμένο όπως της οικογένειας που ευτυχεί τρώγοντας γιαούρτια. Είναι κάτι που αποδείχθηκε στο προεκλογικό σποτ της γιαγιάς. Δεν θυμάται πόσες φορές της έκοψαν τη σύνταξη, μάλλον ήταν πάνω από δέκα, ακούει στην τηλεόραση για περικοπές συντάξεων στο πέρασμα των χρόνων και δυστυχεί. Η μνήμη και ο χρόνος σταματούν το 2014. Και να που μια τετραετία αργότερα ακούει πως δεν θα περικοπεί καμία σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Και να που ακούει τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει τη «13η σύνταξη». «Επιτέλους, με είχαν καταρημάξει την έρμη» λέει. Η γιαγιά ευτυχεί. Ευτυχεί σαν να τρώει γιαούρτι.

Αλλά τι γεύση έχει ένα τέτοιο γιαούρτι; Τι γεύση αφήνει στον ΣΥΡΙΖΑ το σποτ της ΝΔ που υπενθυμίζει στη γιαγιά πως στην τετραετία που σταμάτησε η μνήμη και ο χρόνος η σύνταξή της κόπηκε επίσης και πως εκείνη έχασε κάπου 2.000 ευρώ τον χρόνο; Οπως φάνηκε από την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον ξινή. Αφού διαμαρτυρήθηκε για την υφαρπαγή της εικόνας της γιαγιάς από τους διαφημιστές της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε το σποτ. Η γιαγιά επανήλθε μόνο και μόνο για να μαλώσει τον «Κυριάκο». Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Εάν απέδραμε από το διαφημιστικό περιβάλλον, δύσκολα θα έλεγε κάτι άλλο από αυτό που είπε με πολλές δόσεις αμηχανίας ο Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ στο Action24: «Ενα σποτ είναι τριάντα, σαράντα, πενήντα δευτερόλεπτα, δεν χωράει τα πάντα». Δεν χωράει τις δικές μας περικοπές, χωράει μόνο των άλλων.

Φόντο

Το σποτ της Ρένας Δούρου, πάλι, χώρεσε τα πάντα. Χώρεσε το φόντο της πυρκαγιάς στο Μάτι, έναν κάπως ανατριχιαστικό στόμφο στη φωνή της, την υπόσχεσή της ότι την επόμενη φορά θα προσπαθήσει τουλάχιστον να ειδοποιήσει εγκαίρως για την αναπόφευκτη φωτιά, τη διάθεσή της να ψυχαναλύσει τους πυροπαθείς με την αλήθεια της. Εδώ το περιβάλλον δεν ήταν του γιαουρτιού, το γιαούρτι εξάλλου ανακουφίζει μόνο τα μικροεγκαύματα. Αλλά τι σημαίνει για κάποιον αντί για τη διαφημιστική υπερβολή του γιαουρτιού να προτιμά τις πιο απάνθρωπες εκδοχές του ρεαλισμού; Τι σημαίνει να διαφημίζεται με φόντο τις φλόγες και τους 102 νεκρούς μιας τέτοιας τραγωδίας; Να επιχειρεί να μετατρέψει μια τρομακτική αποτυχία σε υλικό αυτοπροβολής;

Μια απάντηση δίνει το σοκ που προκάλεσε το σποτ. Τα κόμματα δεν είναι γιαούρτια για να διαφημίζονται σαν γιαούρτια. Οι κομματικοί υποψήφιοι δεν είναι τυμβωρύχοι για να ευτυχούν στις στάχτες.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024