Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα νίκης για τον Στέλιο Κατσέλη έδωσε η μεγάλη συγκέντρωση στο Παλαιό Φάληρο

Μήνυμα νίκης για τον Στέλιο Κατσέλη έδωσε η μεγάλη συγκέντρωση στο Παλαιό Φάληρο

Ο νυν Δήμαρχος Δ. Χατζηδάκης που παρέστη, εξήρε την 14χρονη συνεργασία τους κι επιβεβαίωσε δημόσια, πως ο Στέλιος Κατσέλης είναι άριστος νομικός

Σε μια μαζική και ενθουσιώδη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Φλοίσβου, ο υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Στέλιος Κατσέλης έκανε την Παρασκευή 17/5 την κεντρική προεκλογική ομιλία του, που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην πόλη, όπως και την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, του συνδυασμού «ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – Νέο Ξεκίνημα». Ο νυν Δήμαρχος Δ. Χατζηδάκης που παρέστη, εξήρε την 14χρονη συνεργασία τους κι επιβεβαίωσε δημόσια, πως ο Στέλιος Κατσέλης είναι άριστος νομικός, εξαιτίας του είχαν θετική έκβαση όλα τα δικαστήρια του Δήμου και ότι το πλεόνασμα  οφείλεται -μεταξύ άλλων- και, στη  δράση του.

Παρότρυνε δε τους δημότες να επιλέξουν τον αξιότερο και καταλληλότερο υποψήφιο, που εκείνοι θα κρίνουν Η εκδήλωση επιστεγάστηκε από τη συναυλία του Ηλ. Καμπακάκη στην οποία συμμετείχαν ο Γ. Σαμπάνης και ο Β. Δήμας, οι οποίοι έτερψαν το κοινό με τα τραγούδια τους.

Ολη η ομιλία

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπημένοι μου Φαληριώτες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ εκ βαθέων για την αποψινή παρουσία σας στην κεντρική μας εκδήλωση, πριν την ετυμηγορία σας την Κυριακή 26 Μαΐου, που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον του Παλαιού Φαλήρου. Και τούτο, γιατί στην αναμέτρηση αυτή θα κριθεί το μοντέλο διοίκησης και μαζί το ύφος και το ήθος που θα επικρατήσει στην πόλη τα προσεχή χρόνια, ο αέρας που θα πνεύσει και η αύρα που θα κυριαρχήσει.

Θέλω να σας εκφραστώ ολόψυχα και εξομολογητικά. Θέλω να σας κάνω κοινωνούς του κινήτρου μου, να τεθώ στην κρίση σας και να ζητήσω την εντολή για την εκπροσώπησή σας. Ήταν η βαθιά ανησυχία και ο έντονος προβληματισμός μου, για τη συνέχεια που προδιαγραφόταν στο Παλαιό Φάληρο.

Μέχρι πρότινος, περισσότεροι από εσάς με αγνοούσατε προσωπικά. Και αυτό διότι υπήρξα επί 14 χρόνια ένας αφανής λειτουργός που υποστήριζε και εκπροσωπούσε νομικά τη Δημοτική Αρχή, με απόλυτη προσήλωση στα καθήκοντά μου και με επιδόσεις που μαρτυρούν επιμέλεια, σχολαστικότητα και στρατηγική στο χειρισμό των νομικών υποθέσεων στα Δικαστήρια, γεγονός που διασφάλισε μεγάλα χρηματικά ποσά στο Δήμο και την απαλλαγή αιρετών και υπαλλήλων. Δεν είχα λόγο ανάμιξης μέχρι σήμερα στη Διοίκηση, δεν είχα λόγο να ενεργώ επικοινωνιακά και να ασκώ οποιαδήποτε προσωπική πολιτική. Η ετεροχρονισμένη εμφάνιση και υποψηφιότητά μου, δείχνει ακριβώς ότι δεν παρακινήθηκα από προσωπική φιλοδοξία -διαφορετικά θα είχα προνοήσει να το επικοινωνήσω μαζί σας και να το επιδιώξω πολύ νωρίτερα- αλλά υποδηλώνει αντίθετα ότι η επιλογή μου αυτή ήταν ενστικτώδης και αφυπνιστική, σχετικά με το μέλλον της πόλης.

Αγαπητοί μου φίλοι,

Είμαι εδώ για να σας πω αλήθειες, για να σας παρακινήσω, να σας ευαισθητοποιήσω, να σας εκφράσω αυθεντικά και γνήσια, όπως σας πρέπει και όπως σας αξίζει. Σας πρέπει το καλύτερο για το παρόν και το μέλλον αυτής της ζηλευτής για τη θέση, για την παράδοσή της, για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της, πόλης. Του Παλαιού Φαλήρου, της θάλασσας και του φωτός, της αρχοντιάς, της κουλτούρας, της επιχειρηματικότητας, της ακμάζουσας νεολαίας του και της αίγλης του παρελθόντος του, στοιχεία που μπορούν και πρέπει να αναβιώσουν.

Για να συμβεί όμως αυτό, απαιτείται σχέδιο, στρατηγική, μέθοδος και κυρίως η βούληση και η τεχνογνωσία μιας δημοτικής Αρχής του μέλλοντος, που θα λειτουργεί συλλογικά, παραγωγικά, καινοτομικά και θα είναι στην υπηρεσία της Πόλης και των ανθρώπων της. Που θα αντιλαμβάνεται τη διοίκηση ως υπηρεσία και προσφορά προς τους δημότες και κατοίκους. Με απόλυτη ανιδιοτέλεια, ακεραιότητα, δημιουργικότητα, ισοπολιτεία και δικαιοσύνη, υπευθυνότητα, ενσυναίσθηση και κατανόηση. Που δεν θα αντιλαμβάνεται το Δήμο ιδιοκτησιακά και κτητικά. Που δεν θα εμφορείται από επαγγελματισμό, που δεν θα παρακινείται από ιδιοτέλεια και βιοποριστική διάθεση.

Η μακρά ενασχόλησή μου με τα δημοτικά πράγματα, μου εξασφάλισε τη γνώση τους. Συγχρόνως όμως, με διαφώτισε για την ανθρωπογεωγραφία τους. Για τις προθέσεις και τα κίνητρα πολλών ανθρώπων που μονότονα και αξιοπερίεργα, επαναλαμβάνουν την υποψηφιότητά τους επί δεκαετίες και ανακυκλώνονται στη διοίκηση του Δήμου.

Αγαπητοί μου Φαληριώτες,

Είχαμε την τύχη να ηγείται της Διοίκησης αυτής, ένα πρόσωπο που διέγραψε έναν επιτυχημένο κύκλο προσφοράς και δημιουργίας στην πόλη. Η απόφασή του να κλείσει τον κύκλο αυτό και να αναμιχθεί στην κεντρική πολιτική μας προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα. Σε κάθε περίπτωση, του ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια επιτυχίας και δημιουργίας και ασφαλώς θα είμαστε στο πλευρό του.

Το διακύβευμα πλέον για εμάς είναι το πρόσωπο στο οποίο θα εμπιστευτούμε την τύχη της πόλης, στη συνέχεια. Τα προσόντα, οι γνώσεις, η προσωπικότητα, οι διοικητικές ικανότητες, το αξιακό σύστημα, στοιχεία αναγκαία για μια στιβαρή και επιτυχημένη Διοίκηση. Μια διοίκηση που θα λειτουργεί συλλογικά, υπό μια στρατηγική διεύθυνση, που θα έχει κατανεμημένους ρόλους, που θα διαθέτει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, που θα γνωρίζει το έργο της και θα το επιτελεί με μέθοδο, με σύστημα, με αυτοματισμούς, χωρίς να αφήνει τίποτα στην τύχη του, τίποτα αυτοσχέδιο και πρόχειρο, τίποτα στο έλεος της εγκατάλειψης και της υποτροπής.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Η αμείλικτη πραγματικότητα είναι ότι την πόλη κηδεμονεύει ένα «σύστημα», ένα κατεστημένο 10ετιών, που την πνίγει, την κρατάει σε μια ιδιότυπη ομηρία, κάποιων μετρίων, ανεπαρκών, επιτηδείων, κάποιων αυτόκλητων «σωτήρων» της-εκπροσώπων ενός μικρόκοσμου, συσπειρωμένου και ισχυρού, της διαβολής και της διαπλοκής, που φροντίζει να υποκαθιστά εσάς, που είστε ο ανυποψίαστος, καλοπροαίρετος και ποιοτικός κόσμος της πόλης. Αυτών που φτιάχνουν στρατούς οπαδών και πελατειακούς κύκλους για να συντηρήσουν τα κεκτημένα τους. Και όλα αυτά, στο Παλαιό Φάληρο. Δεν σας πρέπουν, δεν σας ταιριάζουν και δεν σας αναλογούν. Δε νοείται το Παλαιό Φάληρο να αποτελέσει θύμα της άμετρης φιλοδοξίας κάποιων που δεν διαθέτουν τα αναγκαία προσόντα. Κάποιων ίδιων προσώπων, που έχουν ξανατεθεί στην κρίση σας 20 χρόνια πριν και εμμονικά επανέρχονται για να αναμασήσουν τα ίδια πράγματα.

Αυτό το «σύστημα», που σημειωτέον έχει ανθρώπους παντού, κλυδωνίζεται σήμερα, γιατί αισθάνεται ότι απειλείται η ύπαρξή του και καταφεύγει σε ιταμές μεθόδους και πρακτικές, των πλασματικών δημοσκοπήσεων, που κάποιο αδιόρατο χέρι παρεμβαίνει και αλλάζει τη σειρά των υποψηφίων για να παρουσιάσει αλλοιωμένη εικόνα, επειδή η πραγματική δεν εξυπηρετεί. Των στημένων δημοσιευμάτων που εκπορεύονται από το ίδιο κέντρο. Ή εκείνων που εξυφαίνουν στο παρασκήνιο αφύσικες συμμαχίες, για να διασώσουν τοπικιστικά και προσωπικά συμφέροντα που τους ενώνουν. Δικαιούστε να ξέρετε τα πάντα που σας αφορούν και ιδιαίτερα να διασφαλιστεί η ανόθευτη έκφραση της βούλησής σας.

Τις αποφάσεις που σας αφορούν θα τις πάρετε εσείς και δε νοείται να σας τις υπαγορεύσει κανένας παρασυνάγωγος, που ενεργεί παρασκηνιακά, δόλια και ψευδεπίγραφα, ως κομματικός δήθεν παράγοντας. Τα πολιτικά κόμματα που το επέλεξαν, ορθώς απέχουν από την ανάμιξή τους σε αυτήν την εκλογική διαδικασία και δείχνουν έτσι ότι σέβονται τη γνήσια βούλησή σας.

Από την άλλη, η πόλη -παρά το μεγάλο έργο που επιτελέστηκε- έχει πολλές ανάγκες και ελλείψεις. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μη συλλογική διοίκηση και στην αδυναμία συμπόρευσης κάποιων αιρετών, με τη δραστικότητα και αποτελεσματικότητα του νυν δημάρχου.

Βασικές υποδομές πάσχουν και χρειάζονται πλήρη αναδιαμόρφωση. Πρέπει οπωσδήποτε να ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια και να καταστεί άπλετος ο φωτισμός της πόλης (που άπτεται και της ασφάλειας), με εξοικονόμηση ενέργειας και κεντρικά ελεγχόμενο σύστημα.

Η ασφάλεια υπαγορεύει επίσης την ανασύσταση και λειτουργία της Δημοτικής αστυνομίας και την προληπτική και αποτρεπτική για την παραβατικότητα και εγκληματικότητα, συνεχή παρουσία της στους δρόμους.

Η δημοτική συγκοινωνία πρέπει να λειτουργήσει με περισσότερα από ένα, σύγχρονα λεωφορεία.

Η αγορά, η εμπορική δραστηριότητα και η επιχειρηματικότητα της πόλης χρειάζεται τόνωση και υποστήριξη -μεταξύ άλλων μέτρων- και με την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της στάθμευσης, όπως και τη μείωση των δημοτικών τελών.

Η παραλία πρέπει και στο υπολειπόμενο μέρος της (Φλοίσβος-Έδεμ) να αναπλαστεί.

Έχουμε προβλέψει στο πρόγραμμά μας που υπεύθυνα καταρτίσαμε και είναι στη διάθεσή σας, τις δημιουργικές προτάσεις και πρωτοβουλίες μας σε όλα τα επίπεδα. Στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια και προστασία, στην ενέργεια, στο περιβάλλον, στους ευπαθείς και πάσχοντες συμπολίτες μας, τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, τη διαφύλαξη και προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης που άπτεται της Δημόσιας υγείας.

Γνωρίζω τα προβλήματα της πόλης και θα επέμβουμε παντού.

Οι υπηρεσίες του Δήμου θα αποκτήσουν εικόνα της κατάστασης όλων των συνοικιών της και ισομερώς θα κατανείμουμε πόρους και έργο.

Μέρος του πλεονάσματος δικαιούτο να απολαμβάνει η πόλη, ανταποδοτικά προς τα δημοτικά τέλη, ώστε να μη γίνεται αντικείμενο μνημονιακής πολιτικής εκμετάλλευσης.

Κυρίως όμως, σε αυτήν την εποχή της ύφεσης και της υστέρησης, προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών επιδοτούμενων προγραμμάτων και η μέγιστη απορροφητικότητα των κονδυλίων αυτών, με την κατάρτιση συγκροτημένων μελετών. Για καινοτόμες δράσεις και εφαρμογές, με την εισαγωγή και χρήση των νεότερων τεχνολογιών, της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Που θα καταστήσουν τις υπηρεσίες προς τους δημότες σύγχρονες, ευέλικτες και αυτοματοποιημένες, θα αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία και το περιττό κόστος και θα βελτιώσουν δραστικά και ουσιαστικά την ποιότητα της ζωής και την καθημερινότητά σας.

Αγαπητοί μου δημότες,

Η ετυμηγορία σας την μεθεπόμενη Κυριακή, θα είναι πολύ κρίσιμη για το μέλλον της πόλης, τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα που θα προσλάβει τα προσεχή χρόνια. Τα χρόνια των προκλήσεων, των αλλαγών, των έργων που πρόκειται να διαμορφώσουν το νέο Αττικό παράκτιο μέτωπο. Χρειάζεται μια στιβαρή, δυναμική, εξωστρεφής, διεκδικητική εκπροσώπηση, που θα διαθέτει τη γνώση, την ικανότητα, την προσωπικότητα, το βεληνεκές, να διεκδικήσει τα καλύτερα για την πόλη του Παλαιού Φαλήρου.

Σας χρειάζονται εκπρόσωποι εμπιστοσύνης και αφοσίωσης, στο καθήκον που θα τους αναθέσετε. Επιτυχημένοι στην καριέρα τους, με πεπραγμένα και επιδόσεις στην ιδιωτική και επαγγελματική τους ζωή. Τέτοια πρόσωπα συγκροτούν το ψηφοδέλτιό μας «ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – Νέο Ξεκίνημα». Γνωρίστε τα και αξιολογήστε τα. Προσωπικά, τους ευχαριστώ για την τιμή που έκαναν να με εμπιστευτούν και να με ακολουθήσουν στο εγχείρημα αυτό. Φιλοδοξούμε να δώσουμε μια νέα πνοή, μια νέα δυναμική και την καλύτερη προοπτική για την πόλη μας.

Αγαπητοί μου δημότες του Παλαιού Φαλήρου

Είμαι ευγνώμων για τη στήριξη, την εκτίμηση, τα αισθήματα και την τόνωση που μου παρείχατε όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων μηνών. Ήταν μια διαδρομή που μας έφερε κοντά, μας ένωσε η κοινή μας αγωνία για το Παλαιό Φαλήρο και ευελπιστώ με την παλαϊκή έκφραση όλου του ακηδεμόνευτου κόσμου της πόλης, να μου αναθέσετε την τιμητική εντολή της εκπροσώπησής σας κατά την προσεχή δημαρχιακή θητεία. Από πλευράς μου, θα αγωνιστώ για να σας δικαιώσω.

Για να ζήσετε με ποιότητα και αξιοπρέπεια σε μια ανθρώπινη, λειτουργική, καλαίσθητη και ακμάζουσα πόλη του Παλαιού Φαλήρου του μέλλοντος.

Σας ευχαριστώ, για όλα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024