Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωνή στους πολλούς το μήνυμα της «Ανυπότακτης Αττικής»

Φωνή στους πολλούς το μήνυμα της «Ανυπότακτης Αττικής»

Η «πρώτη φορά αριστερή» διοίκηση της Περιφέρειας, βάδισε στα χνάρια των προηγούμενων. Η κυρία Δούρου είναι μνημείο πολιτικής μεταστροφής

Της Μαριάνας Τσίχλη

Στην Αττική, όπου ζει και δουλεύει η πλειοψηφία όλων όσοι χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση και τη μνημονιακή πολιτική, χτυπάει η καρδιά της χώρας. Με 342.000 ανέργους, η Αττική καταγράφει ανεργία 19,9%. Το 20,1% των κατοίκων της ζουν στερούμενοι βασικών αγαθών και το 31,1% σε κίνδυνο φτώχειας. Η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο ανέρχεται μόλις σε 2,5 τ.μ., όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως ελάχιστο όριο τα 9 τ.μ.(!) για πόλεις βιώσιμες.
Ταυτόχρονα, σε κάθε γωνιά της Αττικής, δημιουργούνται συνθήκες για να κερδοφορούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με την ταχύτατη παράδοση ελεύθερων χώρων σε στρατηγικά επενδυτικά σχέδια, σε βάρος των δικαιωμάτων των πολλών.
Η «πρώτη φορά αριστερή» διοίκηση της Περιφέρειας, βάδισε στα χνάρια των προηγούμενων. Η κυρία Δούρου είναι μνημείο πολιτικής μεταστροφής. Mέσα σε ελάχιστο χρόνο, εφάρμοσε εντελώς αντίθετη πολιτική από αυτή για την οποία εκλέχθηκε. Πολλά από τα μέτρα που προώθησε, όπως το γήπεδο Μελισσανίδη, η χρηματοδότηση της επέκτασης του λιμανιού από την Cosco, η ενίσχυση του Σταύρος Νιάρχος στην κατάληψη του όλου του παραλιακού μετώπου, δεν αποτελούσαν καν μνημονιακές υποχρεώσεις, αλλά κινήσεις ώστε να οικοδομηθεί η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ και της ίδιας με επιχειρηματικές ελίτ.

Την ίδια στιγμή το «κενό έργου» στους τομείς διαχείρισης απορριμμάτων, ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, προστασίας των δημόσιων αγαθών ήταν τεράστιο. Είναι αυτές οι πολιτικές που συνέβαλαν στις τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα, αλλά και στις καθημερινές τραγωδίες της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των αστέγων.
Ο κ. Πατούλης έχει μία επιθετική, νεοφιλελεύθερη ατζέντα, με άξονα τον συντηρητισμό και τον αυταρχισμό, όπως έχει δείξει η θητεία του στο Μαρούσι.
Όσο για τον κ. Σγουρό, το παρελθόν του στην Περιφέρεια μιλάει από μόνο του. Είχε βασικό ρόλο στην προώθηση επιχειρηματικών και πελατειακών σχέσεων σε τοπικό επίπεδο με τεράστιες επιπτώσεις στα οικονομικά της Περιφέρειας με κατασπατάληση πόρων και υποβάθμιση δημόσιων φορέων και υποδομών με ταυτόχρονη ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών τους.

Η «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ» εκφράζει μία διαφορετική πολιτική, ένα διαφορετικό πολιτισμό, ένα πρόγραμμα εφικτό σήμερα κι όχι σε κάποιο απροσδιόριστο μέλλον:
-για μια Περιφέρεια με προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική, την υποστήριξη των εργαζομένων, φτωχών και αποκλεισμένων. Για να μην παραδοθεί κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, να μην υπάρχει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί πεινασμένο στο σχολείο.
-για ελεύθερους χώρους, πάρκα υψηλού πρασίνου, δημόσιες- δωρεάν προσβάσιμες δομές πολιτισμού και αθλητισμού
-ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμάτων ώστε να κλείσει το αίσχος της Φυλής, για να μπλοκαριστεί κάθε σκέψη για ΧΥΤΑ στο Γραμματικό
-για να διασωθούν τα δάση της Αττικής, τα ρέματα και η βιοποικιλότητά της

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής θα δώσει ένα ευρύτερο μήνυμα. Η στήριξη υποψηφίων των μνημονιακών κομμάτων θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επερχόμενη επίθεση και θα νομιμοποιήσει κάθε είδους πολιτική μεταστροφή. Ολοι όσοι έχουν πληγεί από τη σημερινή πολιτική καλούνται να δώσουν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας, οργής και αγώνα, για να μπει φραγμός στον πολιτικό κυνισμό.
Στην «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ» εργαζόμαστε για μια Αττική των ανθρώπων της.

*Η κυρία Μαριάνα Τσίχλη είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024