Η θαλαμηγός “Christina O”, το ιστορικό αυτό σκαρί που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης το 1954 έναντι 34.000 δολαρίων, βρίσκεται (πλήρως πλέον ανακαινισμένο) ως γνωστό, στις ελληνικές θάλασσες.

Το yacht στο οποίο ο Greek tycoon έδωσε το όνομα της κόρης του Χριστίνας, ταξιδεύει στα καταγάλανα νερά μας, όπως συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο, τέτοια περίπου εποχή. Επιβάτες του πολυτελούς yacht είναι άνθρωποι υψηλών εισοδημάτων από ολόκληρο τον κόσμο. (Το σκάφος διαχειρίζεται πλέον ξένη εταιρεία ενοικίασης πολυτελών θαλαμηγών, με έδρα εξωτικό νησί).

Θυμάμαι ότι ήμουν η πρώτη μαζί με συνεργείο του ΑΝΤΙ1 TV, αρκετά χρόνια πριν, όταν «εισβάλλαμε» (με επίσημη άδεια βέβαια) στη θαλαμηγό.

Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα πλέον να ειπωθούν για το πανέμορφο, εμβληματικό αυτό σκαρί.

Γνωρίζουμε τα πάντα για τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, τους υψηλούς προσκεκλημένους και τις ευχάριστες ή δυσάρεστες ιστορίες που εκτυλίχθηκαν μέσα σε αυτό. Καλοκαίρι φθάνει, έρχεται, είναι ήδη εδώ και τα πολυτελέστερα yachts του πλανήτη φθάνουν ήδη στη χώρα μας.

Λάτρης των ιστιοφόρων, ιδιαίτερα αυτών που μοιάζουν με έργα τέχνης με την υπογραφή των ναυπηγείων Perini Navi (υπήρχε σχετικό ρεπορτάζ στο “BHMAGAZINO-Special Edition”) προτιμώ να σταθώ στο sailing yacht “EOS”.

Γράψτε το σχόλιο σας