Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας
Νέοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.
Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.
Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν στις 17 και 19 Μαΐου 2019, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής.
Ελέγχθηκαν συνολικά εννέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα οποία σε τέσσερις περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα διαπιστώθηκαν:
• σε καφέ – μπαρ, τρεις εργαζόμενοι να απασχολούνται πέραν του δηλωθέντος ωραρίου και ο ένας δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν,
• σε εστιατόριο, τρεις εργαζόμενοι να απασχολούνται πέραν του δηλωθέντος ωραρίου και ο ένας δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν,
• σε ξενοδοχείο – εστιατόριο, η μη έκδοση οκτώ αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας (154,80) ευρώ, ενώ βρέθηκαν να απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
• σε εστιατόριο – ζαχαροπλαστείο, δύο εργαζόμενοι να απασχολούνται, πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γάζα: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν την απαγόρευση πρόσβασης ΜΚΟ από το Ισραήλ
- Σεισμός στο Μεξικό: Τουλάχιστον 2 νεκροί – Καταστράφηκαν πολλά σπίτια
- Ειρηνικός: Ο Πέτρο δείχνει πού μπορεί να βρίσκονται επιζήσαντες από τα πλήγματα των ΗΠΑ
- Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μαμντάνι κατήργησε εκτελεστικά διατάγματα του προκατόχου του
- Γάζα: Πολύ ανήσυχος ο Γκουτέρες για την απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει την πρόσβαση σε δεκάδες ΜΚΟ
- Χιονοστιβάδες στην Ιταλία στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους







