Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενας στους δύο... κερδίζει

Ενας στους δύο… κερδίζει

Ο Μάρκο Λιβάγια και ο Πέτρος Μάνταλος. Εχουν αποφασίσει στην Ενωση ότι δεν χωρούν και οι δύο στην εντεκάδα, και - κυρίως - ότι ένα από τα δύο συμβόλαια θα πρέπει να πάει... αλλού

Αποφασισμένη – ου μην και υποχρεωμένη έπειτα από την εικόνα της σεζόν που ολοκληρώθηκε – για πολλές αλλαγές η ΑΕΚ. Και πρόσωπα από εκείνα που θεωρητικά δεν θα έμπαιναν στην κουβέντα του «αποχωρισμού» μοιάζουν ήδη να έχουν πάρει θέση στη λίστα των υποψηφίων για το «αντίο». Εδωσε άλλωστε με έναν τρόπο το στίγμα ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το τι θα ακολουθήσει με την επίσκεψή του την Τρίτη, στα Σπάτα. Ανάμεσα στους υπεράνω πάσης υποψίας, λοιπόν, που ενδέχεται ο κύκλος τους να έκλεισε σε φόντο Κιτρινόμαυρο;

Ο Μάρκο Λιβάγια και ο Πέτρος Μάνταλος. Εχουν αποφασίσει στην Ενωση ότι δεν χωρούν και οι δύο στην εντεκάδα, και – κυρίως – ότι ένα από τα δύο συμβόλαια θα πρέπει να πάει… αλλού. Βεβαίως ποδοσφαιρικά οι δύο άσοι τα ίδια χαρακτηριστικά τα είχαν και πέρσι, όταν η ΑΕΚ έδωσε ένα ποσό περί τα 2 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον Κροάτη (έπειτα τον πετυχημένο δανεισμό από τη Λας Πάλμας τη σεζόν 2017-18) αλλά αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή δεν λέει κάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φιναλίστ του Κυπέλλου δεν θα έλεγε «όχι» σε ένα ποσό της τάξης των 3-3,5 εκατ. ευρώ για τον Λιβάγια που είναι μακράν ο πιο επώνυμος ποδοσφαιριστής του ρόστερ. Και θα το συζητούσε για τον Μάνταλο ακόμη… χαμηλότερα. Αυτές όμως είναι «επιθυμίες». Τα ποσά τα βάζει η μεταγραφική αγορά στο παιχνίδι. Πολλώ δε μάλλον σε περιπτώσεις που ένα κλαμπ είναι αποφασισμένο να πουλήσει. Θεωρητικά η παραχώρηση του Κροάτη είναι ευκολότερη. Ο Μάνταλος θα ήθελε να μείνει. Να γίνει ο αρχηγός που θα βάλει την ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο, αλλά ξαναλέμε πως όλα είναι θέμα προτάσεων. Και αμεσότητας. Γιατί δεν πρόκειται ακριβώς για ιστορίες που θα «τραβήξουν» μακριά.

Ζοσέ Σα ο… 4ος

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να προσεγγίσει κανείς την επιτυχία του Ολυμπιακού, να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Ζοσέ Σα (φωτογραφία). Υπάρχει όμως και ένας συγκεκριμένος, που δείχνει ίσως χαρακτηριστικότερα από κάθε άλλον τη σημασία αυτής της παραμονής του Πορτογάλου στο Μεγάλο Λιμάνι. Στη δεκαετία που διανύουμε είναι μόλις τέσσερις οι δανεικοί ποδοσφαιριστές που έπεισαν την Ερυθρόλευκη ομάδα να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του. Και η ανάγνωση και μόνο των ονομάτων αν μη τι άλλο προσφέρει το δικαίωμα να μη χρειάζονται επιπλέον συστάσεις.

Η χρυσή λίστα

Ο Κέβιν Μιραλάς από τη Σεντ Ετιέν το μακρινό 2011. Ο Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2014. Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς το 2015 από την Αντερλεχτ. Τα λοιπά σχόλια; Μάλλον φαντάζουν περιττά. Ο πορτογάλος τερματοφύλακας μόλις άνοιξε τις πόρτες ενός κλειστού κλαμπ, που στα ενδότερά του προκύπτει ένα μέρος της πρόσφατης ερυθρόλευκης ιστορίας. Κάποιοι από τους καλύτερους που φόρεσαν αυτά τα χρώματα και αγαπήθηκαν όσο λίγοι στο Καραϊσκάκη.

Κάποιοι που με τα χρόνια προχώρησαν και εξέλιξαν την καριέρα τους. Αυτή τη στιγμή ο Μιλιβόγιεβιτς – ο οποίος φέτος δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο στις 38 αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ – είναι βασικός μεταγραφικός στόχος της Μίλαν για παράδειγμα. Και για όλους όλα ξεκίνησαν εδώ.

Θέλουν τον Σβιντέρσκι

Η αφετηρία του δεν ήταν άσχημη. Στα πρώτα 15 ματς με τον ΠΑΟΚ ο Κάρολ Σβιντέρσκι είχε 6 γκολ και 2 ασίστ. Για έναν 22χρονο σέντερ φορ που μπήκε Γενάρη σε μια έτοιμη ομάδα πρωταθλητισμού θα μπορούσε κανείς να πει μάλιστα πως τα κατάφερε καλύτερα από τις προσδοκίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα διατηρήσει και τη θέση του στο ρόστερ. Εξού και το γεγονός πως ήδη αρκετές ομάδες της Πολωνίας προσπαθούν να χτίσουν γέφυρα με τη Θεσσαλονίκη. Συζητώντας το ενδεχόμενο δανεισμού του για τη νέα σεζόν. Με τον Ακπομ ακλόνητο και τον Κουλούρη σε τροχιά επιστροφής στο ρόστερ, ο Σβιντέρσκι και να μείνει άλλωστε στον ΠΑΟΚ πάει για… τρίτη επιλογή. Αρα εκεί γύρω στον Αύγουστο, θα μπορούσε όντως να συζητηθεί σοβαρά ένα ενδεχόμενο δανεισμού του…

Πολλά τα λεφτά

Αλλαγή σκηνικού στην Ξάνθη. Και σύμφωνα με ατζέντηδες που ήδη είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους Ακρίτες, το χρήμα ρέει με θέα στη διαμόρφωση του επόμενου ρόστερ. Θα γίνουν πάνω από 10 μεταγραφές, θα αλλάξει ο προπονητής. Θα αλλάξει κυρίως όμως η οικονομική προσέγγιση. Το διαθέσιμο μπάτζετ θα είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων. Με ποσά για συμβόλαια πολύ πάνω από τα συνηθισμένα. Ηδη ας πούμε στην αναζήτηση χωρούν 3-4 ποδοσφαιριστές με ετήσιο κασέ άνω των 150.000 ευρώ. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σίγουρα μια ενδιαφέρουσα αναμονή. Και βέβαια μπόλικο νερό στον μύλο της φημολογίας για το ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ. Για το οποίο ακούγονται πολλά και διάφορα εδώ και μήνες.

Μια… κατηγορία

Ολοκληρώνεται αύριο το πρωτάθλημα της Ουγγαρίας και η Κισβάρντα του Θοδωρή Μπέριου και του Σταύρου Τσουκαλά «παίζει» την κατηγορία. Θέλει μόνο νίκη εντός έδρας με τη Μεζοκόβεσντ για να σώσει την παρτίδα. Και κατ’ επέκταση για να διατηρήσουν τη θέση τους στο ρόστερ οι δύο έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Μπέριος (24 συμμ.) έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, ο Τσουκαλάς που πήγε τον Γενάρη στην Ουγγαρία (14 συμμ.) μένει ελεύθερος. Η ομάδα θέλει να τους κρατήσει, αλλά αν αλλάξει κατηγορία δεν θα είναι τόσο απλό. Διότι απλούστατα το μπάτζετ αλλάζει…

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024