Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάρε κόσμε : Το Μαξίμου «ξεπουλάει» υπό τον φόβο βαριάς ήττας

Πάρε κόσμε : Το Μαξίμου «ξεπουλάει» υπό τον φόβο βαριάς ήττας

Με παροχολογία χωρίς όρια προσπαθεί να διασωθεί από το ναυάγιο στις κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά τον ισχνό αντίκτυπο που είχε το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το Μαξίμου επιστράτευσε μπαράζ ρουσφετολογικών τροπολογιών σε μια ύστατη προσπάθεια να ψαλιδίσει τη διαφορά με τη ΝΔ.

Με παροχολογία χωρίς όρια προσπαθεί να διασωθεί από το ναυάγιο στις κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά τον ισχνό αντίκτυπο που είχε το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το Μαξίμου επιστράτευσε μπαράζ ρουσφετολογικών τροπολογιών σε μια ύστατη προσπάθεια να ψαλιδίσει τη διαφορά με τη ΝΔ που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, η κυβερνητική προπαγάνδα γκρεμίζεται με την ίδια ταχύτητα που χτίζεται. Την ίδια ημέρα που εκταμιεύθηκε η «13η σύνταξη» και που ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε περήφανος για την «ανάσα αξιοπρέπειας» που χάρισε στους συνταξιούχους, χιλιάδες πήγαν στα ΑΤΜ για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται περισσότερο για ένα… φιλοδώρημα, παρά για «13η σύνταξη».

Κι αυτό καθώς τα ποσά που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψαλιδισμένα για τα καλά από τις κρατήσεις. Τελικά, μια μικτή σύνταξη των 1.000 ευρώ, κατέληξε να ισούται με… περίπου 200 ευρώ -κάτι που απέχει πολύ από «13η σύνταξη».

Αλλά η εφευρετικότητα της κυβέρνησης δεν σταματά εκεί. Μαζί με το «δείγμα» 13ης σύνταξης, το οποίο έδωσε τρεις ημέρες νωρίτερα από ότι είχε ανακοινώσει αρχικά, προκαταβάλει και τη σύνταξη Ιουνίου. Υπό κανονικές συνθήκες η σύνταξη Ιουνίου θα έμπαινε στους λογαριασμούς την Τρίτη 28 Μαΐου, αλλά οι συνταξιούχοι θα την λάβουν πριν φθάσουν μπροστά από την κάλπη…

Την ίδια ώρα, στη Βουλή «έβρεξε» τροπολογίες· στα παλαιοκομματικά πρότυπα, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ -κατά τα άλλα- αρνείται μετά βδελυγμίας. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες: επιδόματα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, επιτάχυνση οικοδομικών αδειών σε πυρόπληκτες περιοχές, διαγραφή προστίμων για αυθαίρετα, παράταση στο Κτηματολόγιο…

Έφθασε, δε, στο σημείο να «εγκαινιάσει» για δεύτερη φορά το μετρό της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι δεν θα λειτουργήσει πριν από τα τέλη του 2020. Την πρώτη φορά ήταν τα ζωγραφισμένα εκδοτήρια εισιτηρίων, αυτή τη φορά ήταν τα… ακίνητα βαγόνια του μετρό που έδωσαν τον τόνο στα «εγκαίνια». Αλλά για το πρωθυπουργικό επικοινωνιακό επιτελείο, προεκλογικά εγκαίνια να είναι κι ό,τι να ‘ναι…

Κι όλα αυτά, την ώρα που οι Βρυξέλλες έχουν σημάνει καμπανάκι προειδοποιώντας για το ισχυρό ενδεχόμενο να υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους λόγω των προεκλογικών παροχών, αλλά το Μαξίμου προφανώς έχει πάθει προεκλογική κώφωση.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μετά το χθεσινό Eurogroup δήλωσε πως μετά από μια κατ’ αρχήν επεξεργασία, φαίνεται πως θα υπάρξει  απόκλιση από το στόχο φέτος και πολύ περισσότερο το 2020. Αν και οι υπουργοί Οικονομικών των περισσότερων χωρών επέλεξαν να τηρήσουν χαμηλούς τόνους -λόγω ευρωεκλογών-, ο γερμανός συνάδελφός τους Όλαφ Σολτς ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα θα πρέπει να είναι προσεκτική.

Πληροφορίες της Deutsche Welle θέλουν και το ολλανδικό κοινοβούλιο να σκοπεύει να ζητήσει από την Ελλάδα επαναβεβαίωση ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας, εξαιτίας του πακέτου προεκλογικών παροχών της κυβέρνησης.

Οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής:

1. Επεκτείνεται η δυνατότητα υπαγωγής στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για οφειλές προς το Δημόσιο που έχουν βεβαιωθεί μέχρι 31.12.2018 (ήταν μέχρι 31.12.17).

2. Επαναπροσδιορίζεται η έκπτωση 30% για ακίνητη περιουσία άνω των 60.000 ευρώ για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

3. Διευρύνεται η εφαρμογή των κανόνων που αφορούν τη διασύνδεση των απολαβών του προσωπικού του Ωνάσειου με δείκτες παραγωγικότητας κ.λπ.

4. Θεσπίζεται οριζόντια και ενιαία ελεγκτική αποζημίωση για τα Σώματα και Υπηρεσίες Επιθεώρησης και Ελέγχου και εφάπαξ χρηματικό ποσό στους βοηθούς, επιμελητές και επιστημονικούς συνεργάτες των πανεπιστημίων.

5. Προβλέπονται μέτρα επιτάχυνσης έκδοσης των οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές Αττικής και Πελοποννήσου, διαγραφή προστίμων για αυθαίρετα που έχουν κριθεί ετοιμόρροπα ή μη κατοικήσιμα.

6. Τροποποιούνται διατάξεις για το ηλεκτρονικό μητρώο τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών και συνιστάται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενιαία αυτοτελής ειδική Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

7. Θεσπίζεται έκτακτο επίδομα 120 ευρώ κατά παρέκκλιση για τους υπαλλήλους φύλαξης και φρούρησης των φυλακών για προμήθεια στολής και ρυθμίζονται θέματα κρατήσεων των δικηγόρων.

8. Ανανεώνονται οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι λοιπού πλην ιατρών επικουρικού προσωπικού των δημόσιων Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΠΥΥ κ.λπ.

9. Ρυθμίζονται θέματα αποσπάσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού πλην διοικητικού και ιατρών ΕΣΥ που είναι σύζυγοι ενστόλων.

10. Συνιστώνται στο Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας ειδικές μη αμειβόμενες επιτροπές για την έγκριση ειδικών εξετάσεων και θεραπειών, προβλέπεται αμοιβή κατά τη διάρκεια ιατρικής εξειδίκευσης όταν δεν ασκείται άλλη δραστηριότητα.

Οι 6 βουλευτικές:

1. Στελεχώνεται η εταιρεία ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ μέχρι την ένταξή της στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας με αποσπάσεις μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλους.

2. Προβλέπεται μείωση της συμμετοχής του ποσοστού των ασθενών σε συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων και απαγόρευση λειτουργίας φαρμακείων σε συγκεκριμένες επίσημες αργίες.

3. Καταργείται η επιβολή τελών διέλευσης για τη διακίνηση και μεταφορά νερού με πλωτά ή χερσαία μέσα μεταφοράς στα άνυδρα νησιά, ενώ διαγράφονται οι υφιστάμενες ανείσπρακτες οφειλές.

4. Παρατείνεται έως 6 μήνες ακόμα η συγκέντρωση δικαιολογητικών για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο.

5. Παρατείνονται για δύο χρόνια οι ατομικές συμβάσεις έργου του (πρώην) ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «PHILOS» για την επείγουσα υγειονομική κάλυψη των προσφύγων.

6. Προσωπικό του (πρώην) ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει διατεθεί σε Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων δεν επιτρέπεται να μετακινηθεί σε άλλη μονάδα ή θέση.

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024