Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι όψιμες ευαισθησίες του κ. Τσίπρα

Οι όψιμες ευαισθησίες του κ. Τσίπρα

Λίγους μήνες μετά την ντόλτσε βίτα στην εφοπλιστική  θαλαμηγό που αποκαλύφθηκε προ ημερών, ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τα χρόνια που βρισκόταν στην  αντιπολίτευση

Σας «γονάτισα» στους φόρους, πέτυχα το υπερπλεόνασμα που μου υπέδειξαν οι κακοί δανειστές, και τώρα που πλησιάζουμε στις εκλογές αρχίζω να σας μοιράζω σιγά σιγά ότι σας πήρα.

Αυτά είπε, σε μία ελεύθερη απόδοση, χθες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Καρδίτσα. Αφού έφερε και πάλι στο προσκήνιο τα ψευτοδιλήμματα των εκλογών, αφού ανέπτυξε το αφήγημα ότι μόνο αυτός  νοιάζεται για τους πολλούς, εν συνεχεία παραδέχθηκε ότι τα μνημόνια – που ψήφισε και υπερασπίστηκε ο ίδιος – πλήγωσαν τη μεσαία τάξη, αλλά την ίδια στιγμή – ανέφερε με περηφάνια  – πως η οικονομία απογειώθηκε.

Με λίγα λόγια, ο αριστερός πρωθυπουργός ομολόγησε ότι έβαλε τα προηγούμενα χρόνια σε πρώτο πλάνο τους αριθμούς της ελληνικής οικονομίας για τα… μάτια των δανειστών, εφήρμοσε μέχρι κεραίας το μνημόνιο, ψηφίζοντας μέτρα που δεν θα σκεφτόντουσαν ούτε οι δεξιότερες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και αίφνης, λίγο πριν τη μάχη των ευρωεκλογών, θυμήθηκε πως το βάρος όλα αυτά τα χρόνια το σήκωσαν τα γνωστά «υποζύγια». Δηλαδή η μεσαία τάξη και οι άνθρωποι του μόχθου.

Σε μία ακόμη προσπάθεια να πουλήσει αριστεροσύνη με το «τσουβάλι» ελέω εκλογών, μίλησε για τους ανθρώπους του  μεροκάματου που  πληγώθηκαν από τα μνημόνια. Μικρή σημασία έχει ότι  πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους τους οποίους υπερφολογούσε ο ίδιος σε όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας.

Λίγο όμως οι κακές δημοσκοπήσεις, λίγο η γκρίνια που φτάνει στα αυτιά του από τις λαϊκές γειτονιές, λίγο το ότι ουδείς φαίνεται να πιστεύει στο κυβερνών κόμμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι των εκλογών, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό – εκτός από το  να ανοίγει κάθε εβδομάδα το «σεντούκι των παροχών» και να τάζει σε όποια κοινωνική ομάδα αδίκησε – να πιάσει και πάλι τη ρομφαία του κατά των κακών δανειστών.

Λες και τα μέτρα που ψήφισε τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησαν στα πλεονάσματα – μαμούθ «πέρασαν» στη Βουλή από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ ή του ΚΚΕ.

Λίγους μήνες μετά την ντόλτσε βίτα στην εφοπλιστική  θαλαμηγό που αποκαλύφθηκε προ ημερών, ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τα χρόνια που βρισκόταν στην  αντιπολίτευση.

 Έτσι χθες, χωρίς να κάνει καμία αυτοκριτική για όλα όσα ψήφισε από το 2015, θέλησε να δώσει την αίσθηση ότι η Ελλάδα έχει απαλλαγεί από τα «δεσμά» της και πλέον χαράσσει μόνη της το μέλλον.

 «Μέχρι τώρα τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι τεχνοκράτες της τρόικας και του ΔΝΤ, τώρα τους διώξαμε και μπορούμε να σχεδιάσουμε με ασφάλεια το μέλλον» είπε σε μία προσπάθεια να περισώσει ότι μπορεί από το αριστερό του προσωπείο.

Η αίσθηση που υπάρχει όμως, πέρα από τις δημοσκοπήσεις που όλες δείχνουν μεγάλο προβάδισμα υπέρ της ΝΔ, είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών, αντιμετωπίζει όλο το τελευταίο διάστημα τον πρωθυπουργό με τη λογική «τάξε, δώσε και φύγε». 

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024