Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθλιότητα στην Ουγγαρία: Ο πρόεδρος της βουλής συνέκρινε τους gay με τους παιδόφιλους

Αθλιότητα στην Ουγγαρία: Ο πρόεδρος της βουλής συνέκρινε τους gay με τους παιδόφιλους

«Από ηθική άποψη δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της συμπεριφοράς των παιδόφιλων και αυτού που ζητεί να υιοθετήσει, διότι το παιδί είναι αντικείμενο πόθου και στις δύο περιπτώσεις», δήλωσε ο Λάζλο Κοβέρ, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Fidesz.

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τις ΛΟΑΤΚΙ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας, ο οποίος συνέκρινε τους ομοφυλόφιλους με τους παιδόφιλους. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Λάζλο Κοβέρ, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε για τους ομοφυλόφιλους ότι «από ηθική άποψη δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της συμπεριφοράς των παιδόφιλων και αυτού που ζητεί να υιοθετήσει, διότι το παιδί είναι αντικείμενο πόθου και στις δύο περιπτώσεις».

Ο Κόβερ έκανε τις ακραία ομοφοβικές αυτές δηλώσεις στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας.

«Θα έπρεπε να ντρέπεται και είναι πρόεδρος του κοινοβουλίου!», σχολίασε η Τίμεα Ζάμπο του κεντροδεξιού κόμματος Διάλογος.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη βουλευτή Μπερναντέτ Ζελ, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, το Fidesz «έχει στραφεί στην άκρα δεξιά» και πλέον δεν έχει καμία «αναστολή».

Άλλο κόμμα της κεντροαριστεράς, το DK, προειδοποίησε ότι οι βουλευτές του δεν θα σηκώνονται πλέον όταν εισέρχεται στο κοινοβούλιο ο Κοβέρ, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό εγκληματία».

«Το να συγκρίνει κανείς την επιθυμία κάποιου να γίνει θετός γονέας με την παιδοφιλία δεν πληγώνει μόνο τους ΛΟΑΤΚΙ γονείς, αλλά όλους τους θετούς γονείς», σχολίασε η κεντρική ουγγρική ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση.

Η κυβέρνηση του Ορμπάν ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται «την παραδοσιακή οικογένεια» και αντιτίθεται στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στο όνομα «των χριστιανικών αξιών».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024