Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Τα μνημόνια πλήγωσαν τη μεσαία τάξη αλλά... η οικονομία απογειώθηκε

Τσίπρας: Τα μνημόνια πλήγωσαν τη μεσαία τάξη αλλά… η οικονομία απογειώθηκε

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καρδίτσα, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι τα μνημόνια πλήγωσαν τη μεσαία τάξη αλλά και τους ανθρώπους του μεροκάματου, παρότι όπως ανέφερε  η οικονομία πλέον απογειώθηκε

Νέο αφήγημα περί απογείωσης της οικονομίας παρά το γεγονός ότι η βελτίωση των δεικτών δεν έχει ακόμη μετατραπεί – όπως είπε – σε βελτίωση των δεικτών της καθημερινότητας που βιώνουν οι πολίτες εφηύρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μία ακόμη προσπάθεια να «ωραιοποιήσει» την εικόνα της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή.

Ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καρδίτσα, παραδέχθηκε ότι τα μνημόνια πλήγωσαν τη μεσαία τάξη αλλά και τους ανθρώπους του μεροκάματου, παρότι όπως ανέφερε  η οικονομία πλέον απογειώθηκε.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ενισχύσει το αριστερό του προφίλ το οποίο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα μετά και τη δημοσιοποίησή των διακοπών του σε εφοπλιστική θαλαμηγό, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιό μας είναι να κάνουμε τους δείκτες της οικονομίας, δείκτες για την καθημερινότητα. «Μέχρι τώρα τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι τεχνοκράτες της τρόικας και του ΔΝΤ, τώρα τους διώξαμε και μπορούμε να σχεδιάσουμε με ασφάλεια το μέλλον. Τώρα μπορούμε να ακολουθήσουμε μία πολιτική που σας διαβεβαιώνω ότι θα είναι κατάφορα υπέρ των συμφερόντων των πολλών».

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Ο κ. Τσίπρας για μία ακόμη φορά επιχείρησε να θέσει το δίλημμα των επικείμενων εκλογών και επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «δεν φταίμε εμείς που είναι αντίθετος με την 13η σύνταξη, δεν φταίμε εμείς που δηλώνει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, που είναι υπέρ της επταήμερης εργασίας και λέει ότι εμείς που το υπερασπιζόμαστε δήθεν είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν, δεν φταίμε εμείς που θέλει που το ξεπούλημά της Υγείας σε ιδιώτες, δεν φταίμε εμείς που κάθε φορά που μιλάει, μετά βγαίνουν οι επικοινωνιολόγοι του και λένε ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε και ακούσατε κάτι άλλο. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι το σχέδιο των νεοφιλεύθερων ακραίων αντιπάλων μας».

«Επταήμερη εργασία ή μέτρα ελάφρυνσης»

Ο πρωθυπουργός στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι στις 26 Μαΐου θα υπάρχουν δύο βασικές κάλπες: «η μία θα βγάλει επταήμερη εργασία, κατάργηση της σύνταξης, απολύσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Στην άλλη κάλπη υπάρχει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, στήριξη των αδυνάμων, η έξοδος από την κρίση με σχέδιο και ασφάλεια. Η ψήφος αφορά την Ευρώπη, αλλά και δύο αντίπαλα πολιτικά σχέδια: το ένα αφορά την τετραετία με μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης που είναι μέτρα μόνιμα και τα οποία θέλουν να τα καταργήσουν. Ψήφος σε αυτούς είναι ψήφος κατάργησης των μέτρων στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Κατά τα λοιπά, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η 26η Μαΐου θα είναι «μόνο η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία για να χτίσουμε έξω από τα μνημόνια την Ελλάδα των πολλών», αποφεύγοντας ωστόσο να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. «Στις 26 Μαΐου κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους, εκείνοι που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024