Νομοσχέδιο για τις εκτρώσεις επιστρέφει την Αλαμπάμα στον Μεσαίωνα
Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την απαγόρευση των αμβλώσεων πέρασε η Πολιτεία της Γερουσίας της Αλαμπάμα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.
Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την απαγόρευση των αμβλώσεων πέρασε η Πολιτεία της Γερουσίας της Αλαμπάμα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.
Πρόκειται για το πιο αυστηρό νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο επιτρέπει την έκτρωση μόνο σε περίπτωση που η υγεία της γυναίκας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο.
Το μέτρο δεν προβλέπει εξαιρέσεις σε περίπτωση που η γυναίκα έχει μείνει έγκυος αφότου έχει πέσει θύμα βιασμού.
Το σχέδιο νόμου έχει ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Αλαμπάμα και οδεύει τώρα στο γραφείο της κυβερνήτη Κέι Αιβι προς υπογραφή, που θα σημάνει πως θα γίνει νόμος της συγκεκριμένης Πολιτείας.
Η νομοθεσία της Αλαμπάμα, που πέρασε με 25 ψήφους έναντι 6 την Τρίτη το βράδυ, καθιστά κατηγορίας Α κακούργημα για έναν γιατρό που εκτελεί έκτρωση τιμωρώντας τον με φυλάκιση 10 έως 99 ετών. Οι γυναίκες δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές κυρώσεις.
Η ψηφοφορία στην Αλαμπάμα ήρθε μετά από μια μάχη που ξέσπασε για το αν θα επιτρέπονται νόμιμες αμβλώσεις για γυναίκες που έμειναν έγκυες εξαιτίας βιασμού ή αιμομιξίας, ένα ζήτημα που δίχασε τους Ρεπουμπλικάνους που σε άλλη περίπτωση υποστήριζαν παράνομες αμβλώσεις.
Την Τρίτη, εγκρίθηκε η νομοθεσία μετά από μια συζήτηση που διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες, όπου οι Δημοκράτες εισήγαγαν λίγες τροπολογίες σε μια προσπάθεια να την εμποδίσουν.

«Δεν χρειάζεται να μεγαλώσετε αυτό το παιδί. Δεν χρειάζεται να κυοφορήσετε αυτό το παιδί. Δεν χρειάζεται να φροντίσετε για αυτό το παιδί. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για αυτό το παιδί, αλλά θέλετε να πάρετε την απόφαση γι ‘αυτή τη γυναίκα», ανέφερε ο γερουσιαστής της πολιτείας στους υποστηρικτές του νομοσχεδίου.
Ωστόσο, κάποιοι προβλέπουν ότι η νομοθεσία θα οδηγήσει τους γιατρούς να εγκαταλείψουν την Αλαμπάμα, η οποία έχει ήδη μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας και καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Έξω από τη βουλή της Αλαμπάμα, οι διαδηλωτές φορούσαν κοστούμια τη σειρά Handmaid’s Tale κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Δεν ανήκω στην Αλαμπάμα».
- Tρεις νεκροί και 12 τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία με drones
- Είναι τα όσπρια το Το πιο υποτιμημένο superfood;
- Τραμπ: Θα «αισθανόταν καλύτερα» αν οι ΗΠΑ είχαν στα χέρια τους το υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν
- Άστατος ο καιρός την Παρασκευή: Πού θα βρέξει
- Κόβεται το σεξ; Όλο και περισσότερες influencers απαντούν «ναι» με σιγουριά
- Η Gez Z ανακάλυψε τη λύση για το στρες;
- Η Βρετανία ζει ένα déjà vu – Η κυβέρνηση των Εργατικών μετατρέπεται σε κυβέρνηση των Τόρις
- Ποιά είναι τα δεδομένα των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)




























![Η Αίγυπτος παρουσίασε δύο αναστηλωμένους τάφους του Νέου Βασιλείου στο Λούξορ [φωτογραφίες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/egypt-tomb-2-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442