Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλκης Δαυίδ: Ελεύθερος με εγγύηση 300.000 δολ. - Έφυγε από τον Άγιο Χριστόφορο

Άλκης Δαυίδ: Ελεύθερος με εγγύηση 300.000 δολ. – Έφυγε από τον Άγιο Χριστόφορο

Αποχώρησε από τον Άγιο Χριστόφορο την Τρίτη, ο ελληνοκύπριος μεγιστάνας Άλκης Δαυίδ, μία μέρα αφότου συνελήφθη με την κατηγορία ότι εισήγαγε παράνομα στο νησιωτικό κράτος φυτά κάνναβης αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων

Αποχώρησε από τον Άγιο Χριστόφορο την Τρίτη, ο ελληνοκύπριος μεγιστάνας Άλκης Δαυίδ, μία μέρα αφότου συνελήφθη με την κατηγορία ότι εισήγαγε παράνομα στο νησιωτικό κράτος φυτά κάνναβης αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 50χρονος γόνος της οικογένειας Λεβέντη – Δαυίδ, η οποία εμπορεύεται το δημοφιλές αναψυκτικό Coca-Cola σε πάνω από 28 χώρες, εμφανίστηκε εχθές στο δικαστήριο και κατάφερε να αποσπάσει την άδεια για να φύγει από το νησί της Καραϊβικής, καταβάλλοντας ως εγγύηση το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 300.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία δημοσιεύει αναλυτικό ρεπορτάζ και ήταν αυτή που μετέδωσε πρώτη την είδηση της σύλληψης, ο Άλκης Δαυίδ θα επιστρέψει στο νησί για την δίκη του στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο ελληνοκύπριος επιχειρηματίας είναι βαρύ και περιλαμβάνει τα αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών με την πρόθεση πώλησης και την εισαγωγή παράνομων ουσιών στον Αγίο Χριστόφορο και Νέβις.

Ο Δαυίδ, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα στην χώρα μαζί με τον συνεργάτη του Τσέις Έργκεν και τον ηθοποιό Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, επιμένει ότι η μεταφορά των 5.000 φυτών κάνναβης με το ιδιωτικό του τζετ στο νησί του Αγίου Χριστοφόρου ήταν καθ’ όλα νόμιμη, και εντάσσεται στο σχέδιό του να «ανοίξει νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης στην περιοχή».

Μιλώντας αποκλειστικά στην Daily Mail, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Δαυίδ εξέφρασε την αγάπη του για το νησί, η οποία δεν άλλαξε παρά την πρόσφατη περιπέτειά του με τον νόμο.

«Υπάρχουν πολύ συναρπαστικά σχέδια για επενδύσεις και για την μεταμόρφωση της περιοχής με νέες φυτείες. Θα επιδιώξω την υλοποίησή τους με όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου. Αυτήν την εβδομάδα ζήσαμε πολλές τρελές και έντονες στιγμές. Θέλω να αφήσω πίσω μου αυτά τα επεισόδια, στο πνεύμα της αγάπης και της συμφιλίωσης. Θέλω να βοηθήσω αυτό το ξεχωριστό νησί. Η ανεργία των νέων είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και υπάρχει η ευκαιρία να δοθεί μια σημαντική ώθηση στην περιοχή. Θέλω να κάνω θετικά πράγματα για αυτό το όμορφο νησί. Αγαπώ τον Άγιο Χριστόφορο και τους ανθρώπους του. Στο κοντινό μέλλον θα καλλιεργούμε μαζί χιλιάδες στρεμματα αυτών των ξεχωριστών φυτών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δαυίδ, ο Έργκεν και ο Μέγιερς τέθηκαν υπο κράτηση για 8 ώρες από τους τελωνειακούς υπαλλήλους κατά την άφιξή τους στο νησί της Καραϊβικής, το περασμένο Σάββατο. Αν και στη συνέχεια αφέθηκαν και οι τρεις ελεύθεροι, ο Δαυίδ συνελήφθη ξανά τη Δευτέρα, όταν προσπάθησε να φύγει από το νησί.

Τελικά του επετράπη να φύγει αφού κατέβαλε εγγύηση 300.000 δολαρίων.

Παρόλο που το χθεσινό δημοσίευμα της Daily Mail ανέφερε ότι ο συνεργάτης του Ελληνοκύπριου, Τσέις Έργκεν, συνελήφθη επίσης στο νησί για κατοχή ναρκωτικών (με τον Δαυίδ να αναφέρει ότι πρόκειται για στημένη υπόθεση, αφού ο Έργκεν είχε πάνω του μόνο φαρμακευτική κεταμίνη) αυτήν την στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν παραμένει υπό κράτηση. Σήμερα η βρετανική εφημερίδα μεταδίδει ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Αγίου Χριστοφόρου, χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως εικάζεται ότι ο Έργκεν μπορεί να παραμένει στο νησί επειδή έχει συγγενείς εκεί.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024