Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λόνγκο: «Αποφασισμένοι να πάρουμε ότι έκλεψαν από τον ΠΑΟΚ»

Λόνγκο: «Αποφασισμένοι να πάρουμε ότι έκλεψαν από τον ΠΑΟΚ»

Τι δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, Ντιέγκο Λόνγκο

Ο Ντιέγκο Λόνγκο είναι συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Μίλησε στον «Libero 107.4» για όλους και για όλα! Για τη συνεργασία του με τον Ρουμάνο τεχνικό, για όσα έγιναν πέρσι, αλλά και για τη φετινή εκπληκτική πορεία προς το νταμπλ.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την διαχείριση μιας χρονιάς υπό πίεση είπε: «Καταρχάς θέλω να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ υπερήφανος για την φετινή χρονιά. Νιώθαμε την πίεση απ΄όλη την πόλη, μας έφερε ικανοποίηση ότι ζήσαμε τόσο μεγάλες στιγμές, στιγμές που μένουν για πάντα στην ιστορία του ΠΑΟΚ».

Για το ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας του ΠΑΟΚ: «Είναι αλήθεια ότι όταν αναλάβαμε δεν ήταν η καλύτερη κατάσταση, βρήκαμε όμως φανταστικούς παίκτες, παίκτες που μπορούσαμε να δουλέψουμε, που ήθελαν να δουλέψουν και να γίνουν ένα γκρουπ. Δουλέψαμε όλοι μαζί για συγκεκριμένους στόχους και αυτοί οι παίκτες μας επέτρεψαν να φτάσουμε στην επιτυχία.

Αν έπρεπε να μείνω σε ένα σημείο ήταν το παιχνίδι στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση, το κάτι παραπάνω. Σαν κάτι να άλλαξε στο γκρουπ. Ένα ακόμη σημείο ήταν όταν έφυγε ο Πρίγιοβιτς, η αντίδραση του γκρουπ ήταν φανταστική, παίζαμε καλύτερα, μπορεί να φάνηκε παράξενο αλλά τα παιδιά αντέδρασαν εξαιρετικά».

Για τη συνεργασία του με τον Ράζβαν Λουτσέσκου: «Είναι ένας πολύ δυνατός τύπος. Λατρεύει τη δουλειά του και δεν τα παρατάει ποτέ. Πάντα λειτουργεί με γνώμονα μια λέξη, τη νίκη. Δουλεύει με στόχο μόνο τη νίκη. Έτσι λειτουργεί και στις προπονήσεις. Είδατε πέρσι πως μας έκλεψαν μέσα στο γήπεδο. Η δική του ιδέα ήταν να συνεχίσουμε δυνατά και να πάρουμε μέσα στο γήπεδο ότι μας έκλεψαν».

Για την διαχείριση της ομάδας μετά τα περσινά: «Νιώθαμε «κατεστραμμένοι», μπορείς να κλέψεις οτιδήποτε αλλά αυτό ήταν διαφορετικό… Κλάπηκε κάτι από μια ομάδα και έμεινε. Μας έκανε να αντιδράσουμε με δύναμη, ενώθηκε όλο το γκρουπ και καταλάβαμε ότι έπρεπε να θυσιαστούμε, να μείνουμε δυνατοί, γίναμε ακόμη περισσότερο… ένα και είπαμε πως θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος».

Για το αν θα παραμείνει το γκρουπ και τη νέα σεζόν: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό. Η διοίκηση και ο προπονητής θα οργανωθούν με φόντο τη νέα σεζόν. Τώρα προέχει να γεμίσουμε μπαταρίες. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε την ίδια δυνατή ομάδα, αρκεί να έχουμε υπομονή και με τον κόσμο μας να πετύχουμε ξανά τους στόχους μας».

Για την πιο δυνατή στιγμή του Ράζβαν Λουτσέσκου: «Η πιο αρνητική είναι τα όσα έγιναν πέρσι, όλο το σκηνικό με το χαμένο πρωτάθλημα. Η καλύτερη στιγμή για τον Λουτσέσκου είναι τώρα, το νταμπλ, να βλέπεις όλη την πόλη χαρούμενη και περήφανη. Αυτή είναι η πιο δυνατή στιγμή για κάθε προπονητή».

Για το πως κατάφερε να κρατήσει το γκρουπ του ενωμένο: «Θα σας πω ένα παράδειγμα υπάρχουν παίκτες όπως ο Σάκχοφ, ο οποίος δεν έπαιζε στην αρχή αλλά προπόνηση με προπόνηση μας έδειχνε πράγματα, πόσο δυνατός και καλός παίκτης είναι…

Όπως σας είπα είχαμε φανταστικούς ανθρώπους που μπορούσαμε να δουλέψουμε μαζί τους. Όταν ένας παίκτης δεν είναι σε καλή κατάσταση, αν έχει την διάθεση, είναι εύκολο να το αλλάξεις. Είδαμε παίκτες που τα συμβόλαια τους τελειώνουν να αντιδρούν έτσι… Να κλαίνε. Το τέλειο παράδειγμα για την ενότητα του γκρουπ».

Για το τι ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να κρατήσουμε την ισορροπία μας και να πετύχουμε κι άλλους στόχους. Σαφώς είναι όνειρο οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά χωρίς… κακή πίεση».

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024