Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην παραγωγή η Aston Martin DB5 του Χρυσοδάκτυλου

Στην παραγωγή η Aston Martin DB5 του Χρυσοδάκτυλου

Η βρετανική φίρμα επαναφέρει στη ζωή την χαρακτηριστικότερη ίσως τετράτροχη σύντροφο του 007, DB5 η οποία θα κατασκευαστεί σε 25 αντίτυπα περιλαμβάνοντας στο εξοπλιστικό της παλμαρέ το σύνολο των κατασκοπικών gadgets του κινηματογραφικού εαυτού της.

Πιστή στην υπόσχεσή της η βρετανική φίρμα, ξεκίνησε τη διαδικασία παραγωγής της θρυλικής κινηματογραφικής DB5 που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Sean Connery στην εξίσου θρυλική ταινία του 1964,  Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου, η οποία αναβιώνει στο σήμερα σε 25 αντίτυπα χάρη στο επιχειρηματικό πνεύμα και στο αντίστοιχο πρόγραμμα ανακατασκευής της Aston Martin.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ανακατασκευής της DB5 θα υλοποιηθεί στην παραδοσιακή έδρα της Aston Martin, στο Newport Pagnell στο Buckinghashire, όπου κατασκευαζόταν μεταξύ 1963 και 1965 η αρχέτυπη εκδοχή του μοντέλου.

Πέρα ωστόσο από την κοινή αφετηρία με την αρχέτυπη εκδοχή του μοντέλου, κρίσιμη λεπτομέρεια για τις  25 νέες DB5 που θα κατασκευαστούν είναι ότι θα διαθέτουν τεχνολογικά gadgets κατασκοπικής εμπνεύσεως ανάλογα με εκείνα της έκδοσης που βρέθηκε στα σετ του 007.

Ο ιδιότυπος εξοπλισμός ο οποίος έχει εξελιχθεί από τον γκουρού του είδους Chirs Corbould περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρέπλικες πολιορκητικού κριού που κρύβονται πίσω από τον προφυλακτήρα, αναδυόμενη αλεξίσφαιρη επιφάνεια στο πίσω τμήμα, σύστημα εκτόξευσης καπνού, σύστημα διαρροής λαδιού στην άσφαλτο, ρέπλικες οπλοπολυβόλων, περιστρεφόμενες πινακίδες καθώς και το χαρακτηριστικό παλιομοδίτικο τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού, το χαρακτηριστικό ραντάρ στην κεντρική οθόνη, τον κρυμμένο διακόπτη κάτω από το υποβραχιόνιο,  όπως ακριβώς και στην περίπτωση της DB5 του 007.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλειονότητά τους τα παραπάνω gadgets είναι πλήρως λειτουργικά αν και μάλλον αντενδείκνυται η χρήση τους, ή μάλλον για την ακρίβεια, οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης έκδοσης δεν πρόκειται να έχουν την χαρά να οδηγήσουν την DBS στο δημόσιο οδικό δίκτυο λόγω της αδυναμίας έκδοσης έγκρισης τύπου.

Εξίσου πιστά στην αρχέτυπη εκδοχή του μοντέλου είναι και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των 25 reproductions καθώς όπως σημειώνει η Aston Martin έχει πραγματοποιήσει μόνο ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με τα αρχικά σχέδια του μοντέλου με στόχο την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της ποιότητας κατασκευής.

Κάθε ένα από τα αντίτυπα θα διατεθεί προς 2,75 εκατομμύρια στερλίνες παρέχοντας στους ιδιοκτήτες τους μια σπάνια συλλεκτική  έκδοση που αποτελεί ταυτόχρονα θρύλο της αυτοκίνησης αλλά και του σινεμά.

Η βρετανική φίρμα επαναφέρει στη ζωή την χαρακτηριστικότερη ίσως τετράτροχη σύντροφο του 007, DB5 η οποία θα κατασκευαστεί σε 25 αντίτυπα περιλαμβάνοντας στο εξοπλιστικό της παλμαρέ το σύνολο των κατασκοπικών gadgets του κινηματογραφικού εαυτού της.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024