Η Skoda επανέρχεται με μια σειρά νέων teaser για το ανανεωμένο Superb το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα, περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό του, σύμφωνα με την νέα αυτή εμφάνισή του, κεντρικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας matrix LED σε συνδυασμό με φώτα ομίχλης επίσης τεχνολογίας LED τα οποία αποτελούν πρωτιά για την τσεχική φίρμα.

Εκτός από τα μπροστινά φωτιστικά σώματα, το Superb αποκαλύπτει και τη σχεδίαση της πίσω όψης του και των εκεί φώτων τα οποία ακολουθούν την ίδια δυναμική λογική με το πρόσφατο Skoda Kamiq.

Πέρα ωστόσο από τις εξοπλιστικές πρωτιές που θα φέρει το νέο Superb στην πραγματικότητα της Skoda, μακράν η σημαντικότερη είναι η ένταξη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης στην γκάμα η οποία θα μιμηθεί την ήδη γνωστή αντίστοιχη έκδοση  GTE του VW Passat.

Σε αυτό το πλαίσιο, η plug-in υβριδική έκδοση του Superb αναμένεται να προσφέρει ισχύ 218 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 55 χλμ. χάρη στον συνδυασμό ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,5 λίτρων και ηλεκτρικού μοτέρ τροφοδοτούμενου από μπαταρίες ιόντων λιθίου 9,9 KWh.

Ανάλογες με το VW Passat προδιαγράφονται οι αλλαγές που θα συντελεστούν και στην υπόλοιπη γκάμα κινητήρων καθώς το Superb αναμένεται να επωφεληθεί εξίσου από το νέο δίλιτρο diesel μοτέρ TDI Evo ισχύος 150 ίππων. Τις diesel επιλογές θα συμπληρώσουν τρεις ακόμα εκδόσεις με απόδοση 120, 190 και 240 ίππων ενώ η γκάμα θα ολοκληρωθεί από ισάριθμες επιλογές βενζίνης ισχύος 150, 190 και 272 ίππων.

Στις ισχυρότερες εκδόσεις δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία τετρακίνησης ενώ στις επιλογές του Superb θα συγκαταλέγεται και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας