Φωτογραφίες: Automedia

Τον Απρίλιο η Ford έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής ενός νέου μικρού SUV το οποίο θα προστεθεί στην γκάμα της αποτελώντας επί της ουσίας το περιπετειώδες alter ego του Ford Fiesta και θα υιοθετήσει τα γνωστά για πολύ διαφορετικούς λόγους διακριτικά Puma.

To νέο SUV έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης και παρά το καμουφλάζ, δεν μπορεί να κρύψει τη σχεδιαστική του συνάφεια με το supermini της «μπλε οβάλ» φίρμας, ορίζοντας χάρη στις περιορισμένες του διαστάσεις ως προνομιακό πεδίο για την κίνηση του τον αστικό ιστό τον οποίο οι λάτρεις της αμερικανοτραφούς φίρμας θα μπορούν να ατενίζουν αφ΄ υψηλού με δεδομένη την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Το αυξημένο ύψος θα πλαισιωθεί από μια σειρά σχεδιαστικών χαρακτηριστικών που προσιδιάζουν σε SUV, όπως οι διογκωμένοι θόλοι και η πιο ανάγλυφη προσέγγιση στην αισθητική του ενώ εκτός από τα θέματα αισθητικής, το μεγαλύτερο αποτύπωμά του σε σχέση με το Fiesta αναμένεται να εγγυηθεί μεγαλύτερη πρακτικότητα αλλά και άνεση για τους επιβαίνοντες.

Στα ίδια μονοπάτια με το supermini αναμένεται να κινηθεί και η γκάμα του νέου αστικών προδιαγραφών crossover, ξεκινώντας από την τελευταία εκδοχή του EcoBoost 1,0 λίτρου ο οποίος ως γνωστόν προσφέρεται σε εκδοχές ισχύος από 85 έως 140 ίππους.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία μιας υβριδικής έκδοσης η οποία θα αποτελεί την ισχυρότερη της γκάμας συνδυάζοντας τον παραπάνω τρικύλινδρο κινητήρα με επικουρικό ηλεκτρικό σύστημα με την απόδοση να φτάνει περί τους 155 ίππους.

Αυτό που δεν πρόκειται να έχει το Puma είναι τετρακίνηση καθώς, δεν αποτελεί ζητούμενο για τους αγοραστές της κατηγορίας που αντιθέτως, εκτιμούν πολύ τα παντός είδους τεχνολογικά gadgets, κάτι που αναμένεται να σεβαστεί το νέο μικρό SUV της Ford, προσφέροντας καινοτομίες σε ό,τι αφορά τα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης καθώς και στο μέτωπο της ψηφιακής τεχνολογίας και συνδεσιμότητας.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα αποκάλυψής του, το Puma αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του πριν το τέλος της χρονιάς αν και προς το παρόν η Ford δεν έχει διευκρινίσει το πού και πότε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο