Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απαράδεκτη πρωθυπουργική «κάλυψη» του Πολάκη

Η απαράδεκτη πρωθυπουργική «κάλυψη» του Πολάκη

Και είναι πραγματικά ντροπή, ότι ο Πρωθυπουργός της «πρώτη φορά Αριστεράς» δικαιολόγησε μια τέτοια ανήθικη συμπεριφορά. Γιατί; Γιατί μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η Αριστερά ήταν προσανατολισμένη στην επίδειξη αλληλεγγύης, ειδικά απέναντι στις «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Δυστυχώς  ο Αλέξης Τσίπρας «κάλυψε» πλήρως ενώπιον της ελληνικής Βουλής την πιο ανήθικη – και χυδαία κατά τη γνώμη μου – συμπεριφορά του υπουργού Παύλου Πολάκη!

Ας δούμε όμως την επίμαχη υπόθεση κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα. Με άλλα λόγια: Τι υποστήριξε ο Πολάκης; Οτι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κυμπουρόπουλος – που πάσχει από εμφανή σωματική αδυναμία και κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο – παραπλανητικά ισχυρίζεται στο βιογραφικό του ότι δεν θέλει χάρες και προνόμια.

Και γιατί ο Κυμπουρόπουλος παραπλανά την κοινή γνώμη, σύμφωνα με τον υπουργό Πολάκη; Γιατί έχει διοριστεί ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάνοντας χρήση του ειδικού νόμου που ισχύει για τα άτομα με αναπηρία (και άρα αποκτώντας ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους γιατρούς που θα ήθελαν να διοριστούν στο ΕΣΥ)!

Ωστόσο, εάν ξέφευγε στοιχειωδώς από τη «μορφωτική του άγνοια» ο αλαζονικός υπουργός, θα ανακάλυπτε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών είχε ασχοληθεί παλιότερα με ένα ανάλογο ζήτημα. Σε ποια υπόθεση; Στην υπόθεση που αφορούσε τον Casey Martin που ήταν επαγγελματίας παίκτης του γκολφ με αναπηρία στο πόδι.

Λόγω ακριβώς της αναπηρίας του αυτής είχε ζητήσει να χρησιμοποιεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο του γκολφ κατά τη διεξαγωγή των παιχνιδιών. Επειτα από διάφορες αντιδράσεις η υπόθεση είχε φθάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής και το τελευταίο με ψήφους 7-2 είχε αποφασίσει ότι ο Martin είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το αμαξίδιο όταν παίζει γκολφ.

Το πιο σημαντικό επιχείρημα της πλειοψηφούσας γνώμης  του Δικαστηρίου ήταν το εξής: Οτι η χρήση του αμαξιδίου από τον Martin ήταν ένα «λογικό αντιστάθμισμα» λόγω της αναπηρίας του και δεν του έδινε κανένα άδικο προβάδισμα απέναντι στους υπόλοιπους παίκτες!

Αυτό που κατανόησαν οι αμερικανοί δικαστές, δεν μπόρεσε απαράδεκτα να το καταλάβει ο υπουργός Πολάκης! Δηλαδή ότι τα ανάπηρα άτομα έχουν ανάγκη από μια ειδική μεταχείριση σε μια πολιτισμένη κοινωνία! Και άσκησε κριτική σε ένα ανάπηρο άτομο, ζητώντας λίγο έως πολύ να εξισωθεί – σε ό,τι αφορά την είσοδο στο ΕΣΥ – με τους υπόλοιπους γιατρούς οι οποίοι δεν πάσχουν από τίποτε!

Και είναι πραγματικά ντροπή, ότι ο Πρωθυπουργός της «πρώτη φορά Αριστεράς» δικαιολόγησε μια τέτοια ανήθικη συμπεριφορά. Γιατί; Γιατί μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η Αριστερά ήταν προσανατολισμένη στην επίδειξη αλληλεγγύης, ειδικά απέναντι στις «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Τώρα πλέον και αυτή η φιλοσοφία «δολοφονείται» ανηλεώς από τον Αλέξη Τσίπρα!

Το συμπέρασμα; Ο Πρωθυπουργός προσφέρει στον τόπο μόνο παρακμή και αξιακή έκπτωση. Εχει κλείσει ο ιστορικός του κύκλος!

Ο Γρηγόρης Καλφέλης είναι καθηγητής της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024