Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι και η πολιτική προστασία του δήμου Πύργου μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν με μικρή χρονική απόσταση στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι και η πολιτική προστασία του δήμου Πύργου μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν με μικρή χρονική απόσταση στην περιοχή της Αμαλιάδας.

«Έχουν γίνει δύο σεισμικές δονήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, οι οποίοι έχουν αυξανόμενο μέγεθος» δήλωσε o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Στην περιοχή υπάρχουν ρήγματα τα οποία έχουν δώσει και στο παρελθόν σεισμούς» σημείωσε.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:31 και είχε μέγεθος 3,9 Ρίχτερ, ενώ η δεύτερη και ισχυρότερη στις 19:57 με δυναμική 4,7 Ρίχτερ και έγιναν αισθητή τόσο σε Αμαλιάδα και Πύργο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Την ίδια ώρα, ο γνωστός σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο Ακης Τσελέντης επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση. Απευθυνόμενος σε αξιωματούχους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής ανέφερε: «Σε νέα μήνα από σήμερα θα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχει λήξει το φαινόμενο. Μέχρι τότε να φροντίσετε όλοι να είστε προσεκτικοί».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ilialive.gr , σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου μετά τη διπλή απογευματινή επίσκεψη του Εγκέλαδου.

Το προσωπικό βρίσκεται στο χώρο του ΚΑΠΗ στην Αγ. Βαρβάρα που αποτελεί και το στρατηγείο του δήμου σε περίπτωση κινδύνου.

Από την πρώτη στιγμή έγιναν έλεγχοι σε κτίρια που κρίνονται επικίνδυνα μέσα στην πόλη και λαμβάνονται μέτρα όπου απαιτείται.

Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, μίλησε για τους σεισμούς του τελευταίου 24ωρου και τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί και αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

«Ο δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα, έχουμε έλθει σε επαφή με τους εμπλεκόμενους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, εξετάζουμε τα ετοιμόρροπα κτίρια, τα οποία θα πρέπει να κατεδαφιστούν άμεσα για να μην κινδυνεύει ο κόσμος και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για αυτό» σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος που προανήγγειλε την συνεδρίαση του Συντονιστικού Πύργου αύριο το πρωί.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr