Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανία : Οι Αρχές απαγόρευσαν σε δεκάδες Ελληνες να παραστούν στο τρισάγιο για τον Κατσίφα

Αλβανία : Οι Αρχές απαγόρευσαν σε δεκάδες Ελληνες να παραστούν στο τρισάγιο για τον Κατσίφα

Οι αλβανικές αρχές σταμάτησαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα δεκάδες Ελληνες που μετέβαιναν στις Βουλιαράτες, προκειμένου να παραστούν στο τρισάγιο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, με την αιτιολογία ότι αποτελούσαν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια ή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Εξι μήνες μετά τη δολοφονία του μέλους της ελληνικής μειονότητας Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του.

Στο μεταξύ, στο συνοριακό σημείο διέλευσης, στην Κακαβιά, η αλβανική πλευρά αρνήθηκε την είσοδο σε 22 Ελληνες, όπως αναφέρει η αλβανική ιστοσελίδα Zgjohu Shqiptar.

«Απειλή για τη δημόσια ασφάλεια»

Δήλωσαν ότι έρχονται στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Εξι από αυτούς αναγκάστηκαν να επιστρέψουν με το επιχείρημα ότι αποτελούσαν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, ενώ άλλοι έξι επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας, γράφει το δημοσίευμα.

Πληροφορίες του (αλβανικού) ιστολογίου αναφέρουν ότι 6 από εκείνους που τους είπε η συνοριακή αστυνομία να γυρίσουν πίσω ήταν δημοσιογράφοι, που, μετά τη δολοφονία του Κατσίφα, υποκινούσαν σε βία με τις δημοσιεύσεις και τα γραπτά τους.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στα τέλη Οκτωβρίου του περασμένου έτους, και το γεγονός προκάλεσε διπλωματικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, γράφει η αλβανική ιστοσελίδα.

Την κηδεία του ακολούθησαν επεισόδια τον Νοέμβριο του 2018, ενώ η Αλβανία χαρακτήρισε ως ανεπιθύμητα πρόσωπα «52 έλληνες εξτρεμιστές», καταλήγει το δημοσίευμα.

«Η Αθήνα ακούει;»

Στο γεγονός αναφέρθηκε και η ιστοσελίδα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, himara.gr.

Επικαλούμενη την ανάρτηση της νεολαίας των Βορειοηπειρωτών στο facebook, σημειώνει πως δεκάδες άνθρωποι ταξίδεψαν από κάθε μέρος της Ελλάδος για να παρευρεθούν στο μνημόσυνο, όμως στο τελωνείο της Κακαβιάς τους απαγορεύεται η είσοδος προς την Αλβανία με την αιτιολογία ότι είναι ανεπιθύμητοι.

«Η Αθήνα ακούει; Ενα βέτο το έχει στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Ας το χρησιμοποιήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ», τονίζεται στην ιστοσελίδα.

Πηγή: echedoros-a.gr και himara.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024