Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς

Το ΚΚΕ «είναι θετικό στο να παίρνουν οι πιο αδύναμοι έστω και το ελάχιστο που μπορεί να τους ανακουφίσει» αναφέρει ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνοντας, ταυτόχρονα ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας είναι ένα πολύ μικρό μέρος από τα ματωμένα υπερπλεονάσματα και από το φορολογικό ξεζούμισμα των ασθενέστερων»

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός απέναντι στην πολιτική ΕΕ, κεφαλαίου και των κυβέρνήσεών του, έχει μία επιλογή: «Δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές».

Μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, ο κ. Κουτσούμπας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι ο στόχος «το ΚΚΕ να βρεθεί όσο γίνεται ψηλότερα» θα επιτευχθεί.

Τονίζει ότι απέναντι στην «ΕΕ των μονοπωλίων», το ΚΚΕ αντιπροτείνει «την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την κοινή πάλη των ευρωπαϊκών λαών, την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού», ενώ αποτελεί προϋπόθεση, «η ΕΕ να δεχτεί συντονισμένα χτυπήματα από τους λαούς της Ευρώπης, με στόχο την αποδέσμευση κάθε χώρας και με το λαό στην εξουσία».

Το ΚΚΕ «είναι θετικό στο να παίρνουν οι πιο αδύναμοι έστω και το ελάχιστο που μπορεί να τους ανακουφίσει» αναφέρει ο γραμματέας του στη συνέντευξη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ σημειώνοντας, ταυτόχρονα, «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας είναι ένα πολύ μικρό μέρος από τα ματωμένα υπερπλεονάσματα και από το φορολογικό ξεζούμισμα των ασθενέστερων».

Ο Δ. Κουτσούμπας μιλά επίσης στο ΑΠΕ/ΜΠΕ για τις εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο και τονίζει, ότι εφαρμογή του «μοντέλου» των Πρεσπών «στο Κυπριακό σημαίνει αναζήτηση συμβιβασμού χωρίς αρχές και παραπέρα ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου, παρουσιάζοντας το ΝΑΤΟ και ευρωατλαντικές δομές ως νέες εγγυήτριες δυνάμεις», ενώ αντίστοιχα, σημαίνει αναγνώριση «ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι «η ενίσχυση του ΚΚΕ θα σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να ματώνει από τους φόρους για να διαθέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, 4 δισ. ευρώ τον χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, δυνάμωμα της πάλης για να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου από τη χώρα και επαγρύπνηση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις».

Ενώ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς», εξηγεί τον ρόλο των ακροδεξιών κομμάτων, και εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «στήσιμο προεκλογικών, τυχοδιωκτικών μετώπων δήθεν ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό, αφού συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και την ίδια ώρα υπογράφει στην ΕΕ αντικομμουνιστικές διακηρύξεις και μάλιστα την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών».

«Μόνη απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς είναι η ενίσχυση, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στον καπιταλισμό, που γεννούν και τρέφουν τον φασισμό. Η ενίσχυση του ΚΚΕ στην Ελλάδα, άλλων ΚΚ στις χώρες της Ευρώπης. Ο λαός να αναδείξει στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ στην 3η θέση, να γκρεμίσει από εκεί τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή», υπογραμμίζει μιλώντας στο Πρακτορείο ο Δ. Κουτσούμπας.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024