Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπερασπιστής του Κουφοντίνα ο Μπαλαούρας: Κακώς δεν δόθηκε άδεια, είναι συνεπής

Υπερασπιστής του Κουφοντίνα ο Μπαλαούρας: Κακώς δεν δόθηκε άδεια, είναι συνεπής

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει τα έκτροπα που προκάλεσαν αναρχικοί στο κέντρο της Αθήνας ως συμπαράσταση στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη, με ζημιές σε καταστήματα και τράπεζες

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα, ότι κακώς απορρίφθηκε το νέο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να πάρει άδεια από τις φυλακές Βόλου.

Μιλώντας στο Open, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει τα έκτροπα που προκάλεσαν αναρχικοί στο κέντρο της Αθήνας ως συμπαράσταση στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη, με ζημιές σε καταστήματα και τράπεζες.

Ο Μ. Μπαλαούρας προχώρησε σε συμψηφισμό των δύο γεγονότων λέγοντας ότι κακώς τα έσπασαν οι αναρχικοί, αλλά επίσης κακώς δεν δόθηκε η άδεια στον καταδικασμένο για 11 δολοφονίες τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη.

«Κακώς συνέβησαν και τα δύο. Και οι διαμαρτυρίες με αυτή την ένταση και η μη χορήγηση της άδειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open.

Οταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε να δοθεί η άδεια στον Κουφοντίνα, ο κ. Μπαλαούρας απάντησε «Βεβαίως» και συνέχισε: «Θυμίζω ότι είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει». Μάλιστα, όταν του επισημάνθηκε ότι ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη είναι αμετανόητος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Δεν μπορεί να βάλεις κανέναν να κάνει δήλωση μετάνοιας».

Για να υποστηρίξει αυτή τη θέση του υπέρ της χορήγησης άδειας στον Κουφοντίνα, ο κ. Μπαλαούρας έφερε ως παράδειγμα το τι έκανε η Ιταλία με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες. «Ετυχαν μεγάλης και γενναιόδωρης μεταχείρισης από το ιταλικό κράτος. Τους έδωσαν πολύ νωρίς το δικαίωμα να κυκλοφορούν, να εργάζονται, απλώς να μην κοιμούνται σπίτι τους», δήλωσε.

Ο Μάκης Μπαλαούρας τόνισε ακόμη, για το ζήτημα της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ότι είναι παλιός ο σχετικός νόμος. «Εφόσον ένας έγκλειστος έχει καλή διαγωγή μέσα στις φυλακές έχει κάποια δικαιώματα», είπε, ενώ σε άλλο σημείο επανέλαβε ότι ο Κουφοντίνας ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του στις άδειες που έχει πάρει έως τώρα. «Ο Χριστόδουλος Ξηρός που δεν ήταν συνεπής δεν ξαναπήρε άδεια», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές στο σκεπτικό τους, για την απόρριψη του αιτήματος του Κουφοντίνα, επικεντρώθηκαν στη στάση του, υπογραμμίζοντας ότι ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη παραμένει αμετανόητος. Δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του «κρατικού μονοπωλίου της βίας» και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας, αναφέρεται στο βούλευμα για τον Κουφοντίνα.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024