Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό μιας ακόμη σορού γυναίκας θύματος του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στα σημεία που έχει υποδείξει ο καθ΄ομολογία δράστης, για τον εντοπισμό της 3ης βαλίτσας που πέταξε στη λίμνη, μέσα στην οποία είχε τοποθετήσει τη σορό γυναίκας που δολοφόνησε δεμένη με τσιμεντομπλόκ.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον εντοπισμό της βαλίτσας, εντοπίζεται στην μηδενική ορατότητα και τη λάσπη μέσα στη λίμνη. Οι πληροφορίες από την ομάδα διεξαγωγής των ερευνών αναφέρουν ότι η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη. Ενδεικτικό του βαθμού δυσκολίας της όλης επιχείρησης, είναι ότι το Σάββατο οι δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες προσπαθούσαν να εντοπίσουν τη βαλίτσα δια της αφής!

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» Κύπρου, οι έρευνες επικεντρώνονται στην Κόκκινη λίμνη καθώς οι αρχές πιστεύουν ότι όντως υπάρχει η βαλίτσα και είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί. Ο διάδρομος των ερευνών χωροθετήθηκε με βάση τις υποδείξεις από τον 35χρονο και τα σημεία στα οποία εντοπίστηκαν οι βαλίτσες με τα άλλα δύο θύματος του κατ΄ εξακολούθηση δολοφόνου.

Η πληροφόρηση αναφέρει πως αν η βαλίτσα δεν εντοπιστεί μέχρι τη Δευτέρα, οι έρευνες θα γίνονται με δύο δύτες ταυτόχρονα καθώς η εταιρεία που συνδράμει τις έρευνες θα έχει στη διάθεση της άλλες δύο στολές.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες την Τρίτη φεύγει από την Κύπρο το σόναρ καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Αν στην Κόκκινη λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ.

Γύρω στις 15.00 του Σαββάτου η εταιρεία που υποστηρίζει τις έρευνες και για λόγους ασφαλείας, όπως διευκρινίστηκε, έφερε στο χώρο διεξαγωγής των ερευνών, γεννήτρια με 4 ισχυρούς προβολείς.
Περαιτέρω η πληροφόρηση αναφέρει πως οι αρχές της Δημοκρατίας έχουν εγγράφως αποταθεί στη Βρετανία για να διερευνηθεί η δυνατότητα αποστολής ραντάρ διήθησης εδάφους για να συνδράμει τις έρευνες.
Αυτό που αναμένεται να απαντηθεί είναι κατά πόσο το ραντάρ είναι κατάλληλο για τις συνθήκες της Κόκκινης λίμνης και της λίμνης Μεμί.