Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας προς Μητσοτάκη : Εμείς εκπροσωπούμε την κοινωνία, εσείς τις ελίτ

Τσίπρας προς Μητσοτάκη : Εμείς εκπροσωπούμε την κοινωνία, εσείς τις ελίτ

Με την αγωνία ότι τα τελευταία προσωπικά πλήγματα που δέχθηκε, όπως η αποκάλυψη των σκαφάτων διακοπών του, θα στοιχίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη περισσότερο στην κάλπη της 26ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε κατά το κλείσιμο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να επιχειρεί να αποσείσει τις κατηγορίες για σχέσεις με την ελιτ.

Με την αγωνία ότι τα τελευταία προσωπικά πλήγματα που δέχθηκε, όπως η αποκάλυψη των σκαφάτων διακοπών του, θα στοιχίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη περισσότερο στην κάλπη της 26ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε κατά το κλείσιμο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να επιχειρεί να αποσείσει τις κατηγορίες για σχέσεις με την ελιτ, υποστηρίζοντας ότι εκείνος εκπροσωπεί την κοινωνία και πως το πρόγραμμα της ΝΔ εκφράζει τις ελιτ.

Επιπλέον, επιχείρησε να επιρρίψει στον Κυριάκο Μητσοτάκη το σύνολο της ευθύνης για την οξεία αντιπαράθεση και τους βαρύς χαρακτηρισμούς που αντάλλαξαν μεταξύ τους το βράδυ της Τετάρτης, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι κυλιέται στη λάσπη. Υποστήριξε, δε, ότι αυτό το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης διότι προσπαθεί να κρύψει το πρόγραμμά του από τους πολίτες καθώς δεν έχει αναφορά στους πολλούς, αλλά στις ελίτ. Και για τον λόγο αυτό προσπαθεί να αποτρέψει τη συζήτηση από την Οικονομία και να την επικεντρώσει στη λασπολογία.

Πηγή: Onetv.gr

Σε αυτό το κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν τιμά τη μνήμη του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με αυτά που λέει και πράττει, και πως ο ίδιος είναι περήφανος για τον δικό του πατέρα.

Επιχείρησε, ακόμη, και να ανατρέψει την αίσθηση που έχει σχηματισθεί για τον ίδιο, ότι δηλαδή βρίσκεται υπό φοβερή πίεση καθώς βλέπει την επικείμενη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ -ειδικά μετά το ντοκιμαντέρ για το Μάτι, τις φωτογραφίες για τις σκαφάτες διακοπές και τα σκάνδαλα με αναφορά ακόμη και στο Μαξίμου όπως του Πετσίτη- κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ασχολείται δήθεν με θέματα πολιτικού ήθους και ύφους και όχι με την Οικονομία επειδή έχει άγχος μήπως και δεν κερδίσει τις εκλογές και τελικά μήπως ο θρίαμβος που περιμένει είναι μόνο δημοσκοπικός.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζει σε μια ψευδαίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει και ότι δεν έχει ρίζες στον λαό, για να στηρίξει το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θριαμβεύσει γιατί εκπροσωπεί ένα κοινωνικό ρεύμα, επειδή είναι ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής παράταξης (σε μια ευθεία βολή κατά της Φώφης Γεννηματά και του ΚΙΝΑΛ) και επειδή παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών.

Σαν να έχουν διαγραφεί από τη μνήμη του τα τελευταία 24ωρα και υποτιμώντας την νοημοσύνη των πολιτών, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι το πρόβλημά τους είναι «το ηθικό μειονέκτημα» και πως «δεν μπορείτε να μας πείσετε ότι δεν είστε μέλος της ελιτ και ότι είμαι εγώ». Κατηγόρησε, δε, τον πρόεδρο της ΝΔ ότι θέλει να εκπέμψει το μήνυμα πως «όλοι ίδιοι είναι» -ένα μήνυμα που ως γνωστών ευνοεί την ακροδεξιά.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δίνει απάντηση στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, επικαλούμενος το προεκλογικό πακέτο παροχών που ανακοίνωσε την Τρίτη και επιχειρώντας να ξαναζεστάνει το αφήγημα της Οικονομίας που αποτελεί δήθεν το βασικό ατού του. Αναφέρθηκε, δε, στις πολιτικές που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι αφορούν τους πολλούς, αλλά απέφυγε να μιλήσει για την αφαίμαξη που δημιούργησε το υπέρογκο πρωτογενές πλεόνασμα.

Μίλησε για μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης που λαμβάνει η κυβέρνηση, αντιπαραβάλλοντάς τα με το πρόγραμμα της ΝΔ το οποίο σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αποτελείται από μέτρα φρίκης, όπως αυτά που προωθούσε το ΔΝΤ. Για να καταλήξει ότι: «εμείς είμαστε με τους πολλούς» και «χτίζουμε την εμπιστοσύνη με τους συμπολίτες μας».

Κάλεσε, δε, τους έλληνες πολίτες να ψηφίσουν στις 26 Μαΐου τον ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμοστούν τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη, να γίνουν οι προσλήψεις που έχει υποσχεθεί και να απαντήσει ο λαός στις ελίτ και τους αλαζόνες που τις υποστηρίζουν.

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι το πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε την Τρίτη θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα εφαρμοστεί την εβδομάδα προ των εκλογών.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024