Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση ΟΗΕ για τον αποχωρισμό κρατούμενης από την τρίχρονη κόρη της

Παρέμβαση ΟΗΕ για τον αποχωρισμό κρατούμενης από την τρίχρονη κόρη της

Εξηγήσεις από την Ελλάδα ζητά η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σχετικά με τον επικείμενο αποχωρισμό κρατούμενης μητέρας στις φυλακές του Ελαιώνα από την τρίχρονη κόρη της

Εξηγήσεις από την Ελλάδα ζητά η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σχετικά με τον επικείμενο αποχωρισμό κρατούμενης μητέρας στις φυλακές του Ελαιώνα από την τρίχρονη κόρη της και την τοποθέτηση της μικρής σε ίδρυμα.

Η μικρή Γεωργία όταν μπήκε η μητέρα της φυλακή ήταν μόλις έξι μηνών. Την ακολούθησε αναγκαστικά, διότι δεν είχαν άλλη οικογένεια. Σήμερα, είναι τριών ετών και σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος δεν εξετάζει εξατομικευμένα τις ανάγκες της, προβλέπει την εισαγωγή της σε ίδρυμα.

Η μητέρα της αναφέρει στον ΑΝΤ1 πως θα είναι δύσκολο για την τρίχρονη, καθώς «δεν με έχει αποχωριστεί ποτέ και έχει μεγαλώσει εδώ μαζί μου και πιστεύω ότι θα της κάνει κακό».

«Είναι δύσκολο να είναι εδώ, αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολο να είναι εκεί που πρέπει να φύγει. Η μόνη λύση που είχα ήταν να προσφύγω στον ΟΗΕ» τονίζει η φυλακισμένη μητέρα στον ΑΝΤ1, η οποία είναι μάλιστα η πρώτη κρατούμενη που προσέφυγε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ο οργανισμός από την πλευρά του ζητάει από τη χώρα μας «επείγουσες εξηγήσεις» για τον επικείμενο αποχωρισμό τους, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη κρατούμενες με μικρά παιδιά μπορούν να εκτίσουν την ποινή φυλάκισής τους με κατ’ οίκον κράτηση ώσπου το παιδί να φτάσει τα οκτώ του χρόνια.

«Εδώ μέσα είναι σαν να είσαι νεκρή, αλλά όταν έχεις το παιδί σου, σηκώνεσαι» δήλωσε η κρατούμενη.

Οι μητέρες στις φυλακές του Ελαιώνα ζητούν τον εξανθρωπισμό της ποινικής μεταχείρισης των μητέρων με μικρά παιδιά και η εξατομικευμένη εξέταση κάθε περίπτωσης, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024