Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπουένος Άιρες: «Μαφιόζικη» ένοπλη επίθεση εναντίον βουλευτή - Σοκαριστικό βίντεο

Μπουένος Άιρες: «Μαφιόζικη» ένοπλη επίθεση εναντίον βουλευτή – Σοκαριστικό βίντεο

Οι δύο δράστες πυροβόλησαν τον γερουσιαστή Έκτορ Ολιβάρες και τον σύμβουλό του, Μιγκέλ Γιάντον.

Ένας Αργεντινός βουλευτής από την βόρεια επαρχία Λα Ριόχα τραυματίστηκε σοβαρά και ένας βοηθός του δολοφονήθηκε σε μια ένοπλη επίθεση, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε απόσταση περίπου ένα οικοδομικό τετράγωνο από το κτίριο του Εθνικού Κογκρέσου στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, σε μια «μαφιόζικη» επίθεση κατά την υπουργό Ασφαλείας.

Οι δύο δράστες πυροβόλησαν τον γερουσιαστή Έκτορ Ολιβάρες και τον σύμβουλό του, Μιγκέλ Γιάντον. Ο Γιάντον πέθανε στο σημείο της επίθεσης και ο Ολιβάρες βρίσκεται σε «σοβαρή κατάσταση» έπειτα από την χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε σε νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες, ανέφεραν αξιωματούχοι.

«Υπάρχει πρόοδος στις έρευνες. Πιστεύουμε ότι στόχος ήταν ο Γιάντον και πως δεν ήθελαν να δολοφονήσουν», δήλωσε η υπουργός Ασφάλειας Πατρίσια Μπούλριτς σε συνέντευξη Τύπου.

Η υπουργός έδειξε το βίντεο της επίθεσης που κατέγραψαν κάμερες παρακολούθησης, στο οποίο εμφανίζονται ο Γιάντον και ο Ολιβάρες να πέφτουν στο έδαφος έπειτα από πυρά που δέχονται.

Στο βίντεο δύο άτομα εμφανίζονται από ένα διπλανό σταθμευμένο αυτοκίνητο και μένουν για λίγα λεπτά στο σημείο πριν διαφύγουν οδικώς. Οι αρχές εντόπισαν αργότερα το όχημα, σημείωσε η Μπούλριτς.

Πρόσθεσε ότι η «μαφιόζικη» ένοπλη επίθεση ήταν προμελετημένη, αλλά το κίνητρο κατά πόσον είναι πολιτικό ή προσωπικό είναι ακόμη άγνωστο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Θα καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβουμε τι συνέβη και να βρούμε τους δράστες», δήλωσε ο πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι σε σύντομο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024